Ria Kornet.
Ria Kornet. Foto: aangeleverd

Dirigent Ria Kornet zwaait af bij Muziekvereniging Lekkerkerk

Algemeen

LEKKERKERK • Alsof Muziekvereniging Lekkerkerk het beste voor het laatst had bewaard. Zo klonk het, afgelopen zaterdag in de Lekkerkerkse Ichthuskerk, waar de plaatselijke muzikanten na zeven en een half jaar afscheid namen van dirigent en muzikaal leider Ria Kornet.

Tijdens een Voorjaarsconcert, waarin zowel de harmonie, de Melody Percussion Band, jeugdorkest Futura als de jongste AMV’ers voor het voetlicht traden, vormde het afscheid van Ria Kornet de rode draad.

In korte intermezzo’s werden herinneringen opgehaald en – niet te vergeten – een aantal fraaie optredens neergezet. Van een statige mars tot een door Frank Snoei op bugel uitgevoerde solo, van populaire klanken van Coldplay tot het liefelijke Rondo door het harmonieorkest, tot opzwepende ritmes van de Melody Percussion Band. De volle Ichthuskerk genoot ervan. De AMV’ers op blokfluit en het jeugdorkest dat door absentie van Imre Rolleman werd geleid door Anne Steenstra, het was allemaal even sfeervol.


En aan het eind volgde dan het afscheid van Ria Kornet. In de periode dat ze de muzikale scepter heeft gezwaaid in Lekkerkerk, heeft er een groot aantal veranderingen en vernieuwingen plaatsgevonden, in samenwerking met bestuur en leden. Met name de integratie van het G-orkest en de transformatie van de MPB onder leiding van Oscar Alblas springen daarbij in het oog. Mede door haar niet aflatende inzet is het eenheidsgevoel binnen de vereniging gegroeid.

Over enkele weken is duidelijk wie de nieuwe dirigent van de harmonie wordt, de procedure daarvoor is in gang.

Het eerstvolgende concert is het Zomeravondconcert op vrijdag 7 juli. Bij goed weer wordt dit gehouden in het centrum van Lekkerkerk vanaf 19.00 uur. Enkele weken eerder, op zaterdag 17 juni is er in Amicitia het eindconcert van het volwassenenproject van de vereniging. Ruim dertig onervaren muzikanten laten dan horen wat zij in tien lesavonden hebben geleerd. Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur.