Valse start

den haag/gouderak • Voorafgaand aan het duel met WIK had Gouderak-trainer Wynoud Slegtenhorst berekend dat zijn ploeg in de derde periode kansen had om een plekje in de nacompetitie veilig te stellen. Winnen in Den Haag zou een mooie start zijn, dacht de coach van de Kattendijkers. Het pakte anders uit, want een niet al te best spelend Gouderak verloor met 2-1. De enige goal van de Slegtenhorst-elf werd in de slotfase gescoord door Bob Olde Heuvelt.


De Groot ‘Springer van het Jaar’

regio • Jaco de Groot (Kamerik) is zaterdagavond verkozen tot Springer van het jaar 2022. Ferran Houdijk (Polsbroek) werd benoemd tot Talent van het jaar. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse feestavond van Polsstokbond Holland, die dit keer plaatsvond in de Vlisterstee.

Door een blessure was De Groot afgelopen seizoen vijf weken uit de running, net als in 2017 toen hij een wereldreis maakte. En net als toen leverde dat een geweldige tweede helft van het seizoen op. Op een cruciaal moment, zijn laatste finalesprong op het Hollands Kampioenschap, kwam hij tot maar liefst 22,16 meter: de tweede 22-metersprong in de geschiedenis, goed voor goud. De koek is dus nog niet op voor de 'veteraan', want in Linschoten pakte De Groot de hele landelijke top in en werd hij voor de vierde keer Nederlands kampioen bij de senioren.
Als 14-jarige springer verbeterde Ferran Houdijk afgelopen seizoen zijn persoonlijk record maar liefst elf keer, van 14,58 naar 18,10 meter (!). Hij werd verrassend Hollands jongenskampioen en werd tweede op het NK. Met recht een talent om in de gaten te houden.
De winnaars van het ABZ de Samenwerkingsklassement ontvingen allemaal een exemplaar van de leiderstrui. Hier gingen de prijzen naar Rian Baas (senioren), Demi Groothedde (dames), Reinier Overbeek (junioren), Wessel Schenk (jongens) en Thalina van der Wind (meisjes).
Op 13 mei start in Linschoten de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.