Spirit knokt zich naar zege

rotterdam/ouderkerk • Spirit blijft het goed doen. Zaterdag was er, na een 2-0 achterstand, een 2-3 uitzege op Neptunus Schiebroek.

In de ‘kopgroep’ van de tweede klasse F gaat Sparta aan kop, op één punt gevolgd door de Ouderkerkers. In de slipstream van Spirit bevindt zich vv Nieuwerkerk. Dit trio heeft niets te vrezen van de teams die zich erachter bevinden.
Spirit kreeg de overwinning in Rotterdam zeker níet cadeau. Integendeel, bij rust stond de dominant spelende ploeg van trainer Richard van Cappellen geheel tegen de verhouding in op een 2-0 achterstand. Na de thee trok de Ouderkerkse kampioenskandidaat de boel recht via treffers van Ruben Slooff, een eigen doelpunt van Neptunus en een rake uithaal van Lukas Bos.

Gelijkspel FC Perkouw

woerden/berkenwoude • Op het Woerdense natuurgras van VEP was FC Perkouw zaterdagmiddag niet in beste doen. Het werd 1-1, een uitslag die ook volgens trainer Marc van der Zee ‘klopte’.

FC Perkouw dacht al in de vierde minuut op een 0-1 voorsprong te zijn gekomen, maar zag de treffer door de arbiter worden geannuleerd. “Dat was best bizar, want de bal was zeker een halve meter de doellijn gepasseerd,” had Van der Zee gezien. “Dat werd trouwens na afloop van de wedstrijd bevestigd door de grensrechter van VEP, maar die voelde op dat moment niet de behoefte om de scheidsrechter daarop te wijzen…” Na de pauze kwam VEP op voorsprong, waarna Arno Verbree vanuit een strafschop -die kon worden gerangschikt in de categorie ‘goedmakertjes’- de eindstand op 1-1 bracht.

SPV’81 opnieuw rode lantaarndrager

driebruggen/polsbroek • SPV’81 verloor in Driebruggen met 2-0 van WDS en is opnieuw hekkensluiter. Voor rust kwamen beide ploegen niet verder dan een aantal speldenprikken. "WDS staat net als wij in de gevarenzone en speelde behoudend,” vertelde SPV-trainer Rene Eyra. "Twintig minuten voor tijd ging het achterin mis bij ons en nam WDS de leiding. Deze tegenslag waren we nog aan het verwerken, toen nummer twee ons al om de oren vloog. Kort daarna kreeg Nick Mol zijn tweede gele kaart. Met tien man konden wij geen vuist meer maken. Cabauw is ons nu weer voorbij op de ranglijst.”

Doelpuntloos

zegveld/cabauw • Cabauw pakte een punt in het doelpuntloze duel tegen Siveo'60. In de eerste helft behoedde doelman Rudy Beumkes Cabauw voor een achterstand door een strafschop te stoppen. Beide ploegen kregen daarna weinig kansen. Het met vijf invallers spelende Cabauw -Nik Jongbloed en Jeroen Hoppe waren geschorst - hield het sterkere Siveo'60 ook in de tweede helft van scoren af. "Het behaalde puntje is goed voor de moraal,” aldus Cabauw-trainer Herman Verrips. "In de slotfase kreeg Stan van Bemmel nog twee goede kopkansen, maar een zege was teveel geweest.”