Bergambacht klopt Dilettant

krimpen aan de Lek • Dilettant toonde zich apathisch in het 3D-kelderduel met Bergambacht. De Krimpenaren verloren met 0-3. 

"Een kansloze middag,” had Dilettant-trainer Edward Knook gezien. "We konden niet de strijdlust brengen die ik bij de tegenstander wél zag. Onbegrijpelijk, want deze wedstrijd zagen we echt als laatste strohalm in ons gevecht tegen degradatie.." Bergambacht kwam al na acht minuten op een 0-1 voorsprong, snel gevolgd door de 0-2. Nog voor rust werd de eindstand op 0-3 bepaald. De goals kwamen op naam van Pieter Meijer, Roel Hordijk en Rody Bezemer. "Een lekkere overwinning,” stelde trainer Jerry de Groot vast. "En eentje die ons hopelijk op weg helpt naar meer. Ik geloof erin dat we met een goede instelling directe degradatie uit de derde klasse D kunnen ontlopen. Komende zaterdag moeten we opnieuw aan de bak. Dan wacht VVAC.”
Zo ‘levendig' als Lekkerkerk-trainer Dennis Schoonewil zich tijdens wedstrijden van zijn team laat zien, zo rustig is hij als het na afloop van een wedstrijd op analyseren aankomt. Dat ‘dubbele beeld' was ook zaterdag tijdens en na het uitduel met SC Everstein te zien.
"Je hoort mij niet mopperen over deze 1-1,”aldus Schoonewil. "Ik zie deze uitlag op basis van het vertoonde spel eerder als een winst- dan als een verliespunt, want Everstein was beter.” Lekkerkerk kwam in Everdingen op voorsprong door Jeffrey Altheer. Vervolgens verprutste Everstein drie kansen om uiteindelijk na de pauze wel op 1-1 te komen.