Marco Oosterwijk aanbevolen als nieuwe burgemeester Ridderkerk

ridderkerk/krimpen a/d ijssel • De gemeenteraad van Ridderkerk heeft Marco Oosterwijk (46 jaar, SGP) aanbevolen als nieuwe burgemeester.

De inwoner van Krimpen aan den IJssel, en oud-wethouder van deze gemeente, is momenteel lid van het algemeen bestuur van de Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN).

Marco Oosterwijk was eerder al wethouder in Ridderkerk (van januari 2019 tot mei 2022). De gemeenteraad van deze Zuid-Hollandse gemeente vindt Oosterwijk een ‘energiek persoon en een gedegen bestuurder': ‘Mede door zijn ervaring in Ridderkerk kan hij als burgemeester een vliegende start maken'. Oosterwijk stelt op Twitter ‘dankbaar en blij te zijn met de aanbeveling voor het burgemeesterschap'.

Oosterwijk begon zijn loopbaan in de Rotterdamse haven, waar hij doorgroeide tot manager operations. In de periode 2014-2018 was hij wethouder en eerste locoburgemeester in de gemeente Krimpen aan den IJssel. Oosterwijk is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij woont in Krimpen aan den IJssel.

De aanbeveling is aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, om een benoeming door de Kroon mogelijk te maken. De benoeming is definitief als het Koninklijk Besluit daartoe getekend is. De verwachting is dat Oosterwijk per 15 mei als nieuwe burgemeester van Ridderkerk kan beginnen.