Opening brandweerkazerne Stolwijk

stolwijk • De nieuwe brandweerkazerne in Stolwijk is klaar voor de toekomst. De kazerne wordt zaterdag 25 maart om 10.00 uur feestelijk geopend door burgemeester Pauline Bouvy-Koene en Lilian Weber, sectordirecteur VRHM. Belangstellenden zijn welkom om een kijkje te komen nemen in de nieuwe brandweervoorziening aan de Bovenkerkseweg 17. 

In december was de sleutel al overgedragen en het pand in gebruik genomen. De kazerne staat op zo'n 50 meter van de oude standplaats en biedt nu ook plaats aan de WTS-500, het nieuwe grootschalig watertransportvoertuig, dat vorig jaar in gebruik is genomen.
Het gebouw voldoet geheel aan de nieuwste standaarden en normen, vertelt ploegchef Martin Zwijnenburg: "Een duurzame kazerne met onder andere optimale isolatie, een warmtepomp, 55 zonnepanelen en natuurlijk gasloos. Vanaf dit adres kunnen onze brandweermedewerkers nu en in de toekomst behulpzaam, daadkrachtig en deskundig incidenten blijven bestrijden.”
Zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur staan de deuren open voor het publiek. Er is een dagvullend programma georganiseerd, waar voor jong en oud iets valt te beleven. Het thema van deze feestelijke dag is ‘(Brand)Veiligheid in de Krimpenerwaard'. Onderdelen zijn een bezichtiging van de kazerne, veel demonstraties en uiteraard de voertuigen, die voor deze dag extra zijn gepoetst. In de (Brand)veilig-leven stand kunnen belangstellenden terecht voor antwoorden op brandveiligheidsvragen.