Taizéviering in kerk Haastrecht

haastrecht • In Hervormde kerk van Haastrecht is er op zondag 26 maart om 16.30 uur een Taizéviering. Een dergelijke viering kan gezien worden als een groot gebed in zangvorm. Er worden Taizéliederen gezongen, korte muziekfragmenten op tekst die zich steeds weer herhalen. Er worden Bijbelteksten gelezen, zonder preek. Er is een stilte voor rust en er is mogelijkheid om een kaarsje aan te steken. De viering staat deze keer in het teken van de veertigdagentijd. Voorafgaand aan de viering wordt een aantal liederen kort geoefend. Wie daaraan wil meedoen is welkom, aanmelden is niet nodig. Muzikale begeleiding is in handen van Bas Koster. De kerk is open vanaf 16.00 uur.


Jubileumconcert Vita Nova

haastrecht • Vrouwenkoor Vita Nova viert haar 95-jarig jubileum met een concert op zondag 16 april in de Hervormde kerk, Kerkplein 9 in Haastrecht. Het koor brengt onder leiding van dirigente Marja Timmer een programma ten gehore met als thema 'Fly with me'. De muzikale begeleiding wordt gevormd door Ingrid Rietveld (piano), Daniëlle van der Bas (klarinet) en Annastasia van de Klomp (viool). Aanvang: 15.00 uur. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij Bakker Cadeauwinkel, Hoogstraat 55 in Haastrecht of voor aanvang van het concert aan de kerk. Reserveren kan ook door 10 euro p.p. over te maken op NL81 RBRB 0956 1224 34 t.n.v. Vrouwenkoor Vita Nova, onder vermelding van naam.


De Stille Week in de IJsseldijkkerk

krimpen a/d ijssel • De Stille Week is de week voorafgaand aan Pasen. In deze week, van 3-8 april, is men elke avond welkom in de IJsseldijkkerk in Krimpen a/d IJssel voor een kort avondgebed van 19.30 tot 19.50 uur. Op Goede Vrijdag is er geen avondgebed, dan wordt in een kerkdienst het Heilig Avondmaal gevierd.