• DCV moet de komende weken nog aan de bak.
• DCV moet de komende weken nog aan de bak. Foto: John Wijntjes

DCV mag tevreden zijn met puntendeling

krimpen a/d ijssel • DCV hoopte via een overwinning in het zespuntenduel met SHO een stap naar een veilige(r) positie in de eerste klasse C te zetten, maar mocht uiteindelijk niet mopperen dat de boeiende wedstrijd tegen de Oud-Beijerlanders in 3-3 eindigde.

Door de remise op het zonnige Waalplantsoen blijft DCV deel uitmaken van de 'griezelzone' van IC, een afdeling waar vanwege de versterkte degradatieregeling het degradatiespook ook middenmoters als de Krimpenaren voortdurend in de nek hijgt. Overigens was aan het spel van zowel DCV als SHO niet te zien dat we hier twee in problemen verkerende ploegen in actie zagen. Beide teams lieten prima veldspel zien, compleet met mooie combinaties en fijne individuele acties. Waarbij DCV een uitstekende start liet noteren met de 1-0 van Daan Beumer als voor de Krimpenaren prettige afsluiting van een aantrekkelijk eerste kwartier. "Daarmee kregen we wat we zo graag wilden: een snelle voorsprong," wist trainer Wout Ooms. Lang mocht DCV niet genieten van de opsteker. In de 19e en 24ste minuut liet het het zich totaal verrassen in situaties waarin SHO de bal achter de Krimpense verdediging liet vallen. Eerst was het Tim de Pender die gebruik maakte van de ruimte (1-1), niet veel later moest DCV-verdediger Sven Hentzen aan de noodrem trekken nadat hij op snelheid en duelkracht was overtroffen door SHO's Jesse Vermaat die attent reageerde op - alweer-  een dieptepass (1-2).

Na de twee tegengoals was DCV het even kwijt en kregen de gasten enkele riante kansen om de score naar een voor hen wat geruststellender hoogte op te voeren. Het was Bart de Keijzer die in die fase namens DCV tegengoals voorkwam. In de rust nam Wout Ooms maatregelen om zo meer stabiliteit in de achterhoede te creëren. Hentzen en De Been maakten plaats voor Max Blanken en Bas Kranenburg. In eerste instantie leken de maatregelen niet echt te helpen, want SHO kreeg opnieuw enkele enorme scoringskansen. Vervolgens maakte de sterk spelende Daan Beumer uit het niets de 2-2. SHO's diepste spits Harti el Assad sloeg een kwartiertje later toe namens de gasten (2-3), die daarmee de drie punten in de knip dachten te hebben. Invaller Johan van Wageningen redde in de 82ste minuut alsnog een punt voor DCV. "Ik zie deze 3-3 uiteindelijk als een winstpunt," vond Wout Ooms. "Maar je schiet er op de ranglijst eigenlijk niets mee op. Het wordt echt tijd voor een overwinning."

Jan Timmer