• De duofiets wordt enthousiast ontvangen.
• De duofiets wordt enthousiast ontvangen. Foto: aangeleverd

Duofiets voor Het Vlisthuis dankzij TVM foundation

Algemeen

SCHOONHOVEN • Het Vlisthuis heeft mede dankzij de TVM foundation een elektrische duofiets kunnen aanschaffen voor haar bewoners. Jannie Ruitenbeek-Bos ontving namens de woonzorgvoorziening in Schoonhoven de symbolische cheque uit handen van Nico Stam, bestuurslid van de TVM foundation. 

Mensen met dementie krijgen in het Vlisthuis, onderdeel van zorginstelling Dagelijks Leven, kleinschalige gespecialiseerde zorg. Zij hebben een eigen studio, ingericht met eigen meubels en er zijn twee centrale woonkamers. 

Jannie Ruitenbeek-Bos: “We zijn ontzettend dankbaar voor deze donatie. Door de duofiets kunnen onze bewoners samen genieten van de buitenlucht en meer bewegen, wat belangrijk is voor hun welzijn.”

Vervolgens: “Onze bewoners zijn graag buiten; ze wandelen bijna dagelijks. Daarbij kwam de vraag of er ook gefietst kan worden.”

Daar kwam de TVM foundation in beeld, die wilde bijdragen in de aanschafkosten van een elektrische duofiets. 

Fietsvrijwilligers
Jannie Ruitenbeek-Bos: “Zo kunnen bewoners en hun begeleiders samen op pad. Goed voor de afwisseling en voor de lichaamsbeweging. Als Vlisthuis zijn we nog op zoek naar enthousiaste fietsvrijwilligers, zodat de duofiets vaak gebruikt kan worden.”

Nico Stam namens de TVM foundation: “We hopen dat de duofiets bijdraagt aan meer mooie momenten en plezierige uitstapjes.”

Aanvraag
De aanvraag voor de duofiets werd ondersteund door Gebr. Schouten uit Polsbroek. Zij zijn als verzekerde lid van de Coöperatie TVM. Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe een aanvraag kan worden gedaan, is te vinden op: www.tvmfoundation.nl