Marianka Peters overleden


FOTO MARIANKA PETERS

gouda • Marianka Peters, tot september vorig jaar als journalist en eindredacteur werkzaam voor Het Kontakt - Goudse Post, is afgelopen week op 66-jarige leeftijd overleden.

Marianka Peters was in de afgelopen (bijna) 40 jaar het journalistieke gezicht van Gouda. Ook haar camera had ze altijd bij zich.

Energie
Met een bewonderenswaardige dosis energie deed ze haar werk, vaak tot diep in de nacht.

Maar de Ziekte van Parkinson kreeg steeds meer vat op haar, waardoor Marianka vorig jaar genoodzaakt was haar werkzaamheden -iets eerder dan gepland- neer te leggen.

Sindsdien verschenen er nog wel enkele columns van haar hand. Vorige week werd haar laatste column in Het Kontakt - Goudse Post gepubliceerd.

Stroopwafels
Marianka Peters hoorde bij Gouda als kaas en stroopwafels, zei stadsdichter Paul Abels rondom haar afscheid.

Tijdens haar journalistieke carrière werd ze koninklijk onderscheiden en benoemd tot ereburger van Gouda.

De samenwerking tussen Marianka Peters en Kontakt Mediapartners was relatief kort. "Maar haar inzet en lokale betrokkenheid zijn een voorbeeld voor ons geweest. Aan ons de taak haar werk voort te zetten”, aldus hoofdredacteur Rick den Besten.


Aanhouding na overval op 90-jarige

stolwijk • Een 24-jarige man uit Den Haag is vorige week aangehouden voor het plegen van een woningoverval eind vorig jaar in Stolwijk. 

Bij de overval in de nacht van 28 op 29 december werd een 90-jarige bewoonster in haar woning aan de Bovenkerkseweg vastgebonden door twee mannen. De overvallers gingen er vandoor met geld en sieraden. 

De recherche stelde direct een onderzoek in en kwam de nu aangehouden man op het spoor door camerabeelden. Hij zit in volledige beperkingen. Dit betekent dat hij alleen met zijn advocaat mag communiceren. Het onderzoek naar de tweede overvaller wordt voortgezet.