• Joost Kalis (l) en Bart van den Berg: trots op TCK.
• Joost Kalis (l) en Bart van den Berg: trots op TCK. Foto: Jan Timmer

Zeventigjarig TCK houdt open dag

krimpen a/d ijssel • Aan enthousiasme en ideeën geen gebrek op het TCK-tennispark aan de Kerkdreef in Krimpen. Te beginnen met de invulling van het jubileumjaar. "Daar gaan we een mooi feest van maken", steekt voorzitter Karin de Vries van wal. "Zo zullen verschillende al langer bestaande activiteiten in het teken staan van onze 70ste clubverjaardag en organiseren we op 1 september een jubileumfeest met medewerking van de coverband Shakey Ground."

Waar TCK in het jubileumjaar vooral op in wil steken is het terugbrengen van de gezelligheid en de clubbinding: "Beide hebben in de coronajaren best een deuk opgelopen. Gelukkig is ons seniorledenaantal redelijk stabiel gebleven en hebben we onze jeugdafdeling ook op een goed niveau kunnen houden. Nu is het tijd om weer echt naar buiten te treden en ons te profileren als een tennisvereniging waar iedereen met veel plezier kan sporten, ieder op zijn of haar eigen niveau. Daarnaast willen we meer met ons clubhuis doen. Dan heb ik het over het openstellen voor sociaal-maatschappelijke activiteiten en organisaties. We willen nóg meer uitstralen dat we middenin de Krimpense samenleving staan", aldus Karin de Vries.
Op sportief-prestatief gebied geldt het in de zaterdag-Topklasse acterende Heren 1 als het paradepaardje van TCK. Dit jaar gaan de Krimpense mannen proberen hun nationale titel te prolongeren. "Dat doen we met een gedeeltelijk vernieuwd team," vertelt non-playing captain Bart van den Berg. "Ronetto van Tilburg en Tim Jansen zijn nieuw. Daar staat tegenover dat Jasper Baggerman vanwege een schouderblessure dit jaar niet inzetbaar zal zijn. Voor mij geldt waarschijnlijk hetzelfde, maar ik blijf wel dicht betrokken bij het team." Van den Berg staat op 26 maart tijdens de open dag van TCK paraat om clinics te geven. "Iedereen die het leuk lijkt om vrijblijvend kennis te maken met tennis, is die dag van 10.00 tot 17.00 uur welkom," zegt hij. Jeugdvoorzitter Joost Kalis hoopt dat ook veel kinderen op de open dag afkomen en zich aanmelden als lid. "Voor een aantrekkelijk bedrag kun je hier al terecht," zegt hij. "Daarnaast willen we ons samen met onder meer Synerkri inzetten om ook voor kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben tennismogelijkheden te bieden." Meer info: www.tckrimpen.nl