Giorgio Getrouw ernstig geblesseerd aan knie

schoonhoven • Schoonhoven stond zaterdag met 1-3 achter tegen koploper De Alblas, toen topscorer Giorgio Getrouw in de 82ste minuut ernstig geblesseerd raakte aan zijn knie. 

Het gewricht schoot uit de kom. Er moest een ambulance aan te pas komen om de onfortuinlijke Schoonhovenaar naar het ziekenhuis te brengen. 

Impact
“Deze gebeurtenis had grote impact op iedereen,” vertelde Schoonhoven-trainer Mark Weel. “Het duurde enige tijd voordat de ambulance kwam, waarop de scheidsrechter besloot het duel te staken."
Giorgio was goed op dreef en scoorde de openingstreffer. Vlak voor rust kwam De Alblas langszij. Mark Weel: “In de tweede helft gaven we twee cadeautjes weg. Voor ons hoeft deze wedstrijd niet uitgespeeld te worden, maar die beslissing is aan de KNVB. We weten dat de clubs op de ranglijst onder ons zich roeren. Dus punten pakken in de derde periode, die volgende week begint, is ons streven.”


Dilettant ziet Hardinxveld periodetitel winnen

hardinxveld-giessendam • 4D-staartploeg Dilettant is er niet in geslaagd het op een periodetitel azende Hardinxveld pootje te lichten. De thuisploeg won met 2-0 en mocht zijn feestje vieren. 

“Toch ben ik zeker niet ontevreden over hoe we ons hier geweerd hebben,” blikte Dilettant-trainer Edward Knook terug op de partij. “Nadat we al na zeven minuten op een 1-0 achterstand waren gekomen, werden de ruggen gerecht en konden we Hardinxveld goed partij bieden. Het is alleen dan zo jammer dat het balletje net even verkeerd valt op momenten waarop je hoopt te kunnen scoren.”
Nadat Hardinxveld halverwege de tweede helft op 2-0 was gekomen wist Knook dat het duel beslist was. “Op naar de volgende wedstrijd,” liet hij monter weten. “Zaterdag krijgen we Bergambacht op bezoek. Dan willen we knallen.”


Haastrecht vergeet zich te belonen

haastrecht • Haastrecht, dat verzuimde voor rust voldoende afstand te nemen van SC Everstein, verloor na een 1-0 voorsprong met 1-2 van de laagvlieger uit Everdingen. 

"Thijmen Raateland zette ons op voorsprong, waarna hij en Stephan Bakker alleen voor de doelman van de gasten verschenen. Rogier Schröder zag zijn inzet tegen de paal belanden. We lieten Everstein in leven”, aldus Haastrecht-trainer Patrick de Ruijter.
In de tweede helft speelde Everstein heel opportunistisch. Uit een vrije trap was het raak en via een benutte penalty -één van de Bergambachtse verdedigers haakte een aanvaller- pakten zij de volle winst. De Ruijter: "We gaan nog steeds voor een top-4 notering, maar het is ook zaak voldoende afstand te houden van de zes onderste plekken.”