Spirit is koppositie kwijt na 0-0

zwijndrecht • Spirit heeft verzuimd de koploperstatus veilig te stellen. Uit bij VVGZ kwamen de Ouderkerkers niet verder dan 0-0, terwijl titelrivaal Sparta zijn wedstrijd won. 

In de eerste helft waren er twee momenten waarop Spirit zich bestolen voelde. “Zo hadden we recht op een strafschop nadat Ruben Slooff binnen ‘de zestien’ pootje was gehaakt,” vond trainer Richard van Cappellen. "Daarna zagen we ook nog een glashelder doelpunt van Niels de Vries worden afgekeurd. Volgens de grensrechter van VVGZ was de bal in de voorbereiding op die goal achter de lijn beland. Onze clubfotograaf heeft het bewijs dat dat verhaal niet klopt.” In het tweede bedrijf werd het duel er niet beter op en bleven spectaculaire momenten voor de beide doelen uit.

DCV wacht vier cruciale duels om zich te ontworstelen uit de degradatiezone waarin het elftal van trainer Wout Ooms na een reeks van acht duels zonder overwinning is beland. Ook zaterdag verloren de Krimpenaren, ditmaal van 1C-lijstaanvoerder Heerjansdam. “Op zich was deze 2-0 nederlaag niet onterecht,” oordeelde Ooms. “Maar toch waren er momenten in de wedstrijd waarin we kansen hadden om toch nog met een puntje het sportpark te verlaten.” Komende zaterdag wacht DCV een thuisduel met het eveneens in zorgen verkerende SHO. Daarna staan partijen met concurrenten als De Zwerver, CVV Zwervers en Terneuzense Boys op het programma. “Vier do-or-die potten,” weet Wout Ooms. “De opdracht is duidelijk: punten pakken.”