• Het werd even onvriendelijk in Meerkerk.
• Het werd even onvriendelijk in Meerkerk. Foto: Rick den Besten

Afgekoeld Lekkerkerk alsnog naar 2-2

meerkerk/lekkerkerk • Met tien man slaagde Lekkerkerk er zaterdag in om bij collega-subtopper Meerkerk een 2-0 achterstand om te buigen naar een 2-2 eindscore. Van een gezellige zaterdagmiddag was geen sprake. Er zat duidelijk veel spanning op het duel, en dat had alles te maken met de clash tussen beide teams eerder dit seizoen. Hierbij voelde Meerkerk zich onheus bejegend door de thuisploeg en ergerde Lekkerkerk zich aan het gedrag van Meerkerk-aanhangers.

Afgelopen zaterdag duurde het een kleine twintig minuten voor de vlam in de pan sloeg. Meerkerk was op voorsprong gekomen en Lekkerkerk-speler Faybian Hertstein pakte binnen een kort tijdsbestek twee keer geel vanwege protesteren. Daarna was het weinig verheffende beeld te zien van spelers die elkaar in de haren vlogen.

Pal daarvoor had Lekkerkerk-trainer Dennis Schoonewil al het signaal gegeven om de kleedkamer op te zoeken. De arbiter van dienst staakte vervolgens de wedstrijd voor korte tijd. Schoonewil kwam dat overigens goed uit, want hierdoor kon hij zijn matig aan het duel begonnen ploeg herschikken.
In eerste instantie leken de ingrepen geen positieve invloed te hebben, want Meerkerk kwam kort voor rust op 2-0. Kort daarna tekende Erwin de Groot namens Lekkerkerk de 2-1 aan uit een strafschop. Acht minuten na de pauze viel er opnieuw iets te juichen voor de gasten: Ferry den Hoed zorgde voor 2-2. Daar bleef het verder bij.