Gemeentehuis: met flauwe grappen geen draagvlak

De discussie over een nieuw gemeentehuis houdt de gemoederen al langere tijd bezig. Is er draagvlak voor onder de burgers van deze gemeente? Aan de soms heftige reacties op social media te zien, lijkt dit niet het geval.

In 'Nieuws uit de gemeenteraad' (Het Kontakt, 7 maart j.l) stond een uitgebreid ‘verslag’ van het agendapunt ‘Nieuw gemeentehuis’ voor de Krimpenerwaard, zoals besproken in de commissie R&F op 21 februari j.l. 

In een breedsprakige tekst werd de inbreng van twee partijen niet genoemd en ontbrak ook het antwoord van het college. 

Video
Met grappig bedoelde opmerkingen over cliffhangers en opgesnoepte ruimte werd de belastingbetalende burger doorverwezen naar de video waarop de vergadering te zien is – van commissievergaderingen worden geen schriftelijke verslagen gemaakt, dus de burger is nu veel tijd kwijt aan het kijken van een video, zonder dat er een overzichtelijk verslag is. 

Met flauwe grappen en cliffhangers blijft het draagvlak voor een gemeentehuis net zo slap als de bodem waarop het gebouwd moet worden. 

Rondom de begrotingsbehandeling worden er twee pagina's gevuld met standpunten van alle raadsfracties. Laat partijen én college dat nu ook doen rondom het wel of niet bouwen van een nieuw gemeentehuis. De zeer hoge kosten rechtvaardigen een dergelijk overzicht. Dat is transparant. 

Erik van der Does de Bye,
betrokken burger uit Berkenwoude.