• FC Perkouw en Stolwijk gaven elkaar zaterdag weinig toe.
• FC Perkouw en Stolwijk gaven elkaar zaterdag weinig toe. Foto: John Wijntjes

Perkouw krijgt periodetitel niet cadeau

berkenwoude • Fraai was het niet wat FC Perkouw en Stolwijk het publiek te bieden hadden, maar daar maalde aan Berkenwoudse zijde na afloop niemand om. De 2-1 zege immers leverde de thuisploeg een periodetitel op.

Dus konden de geelzwarte fakkels ontstoken worden, werden er bossen bloemen uitgedeeld en stond een zichtbaar opgeluchte deejay klaar om de thuisfans te trakteren op zijn feestrepertoire. "Ik ben blij met de winst, maar ons spel was niet best," stelde Perkouw-trainer Marc van der Zee vast. Dat was een understatement.
De thuisploeg liep zich voor rust in een ongelukkige combinatie van naïviteit en spanning regelmatig finaal vast in een Stolwijks woud van uitgestoken benen, graaiende handen en koppende hoofden. Desondanks kreeg Perkouw enkele scoringskansen, waaronder een fraaie volley die Stef de Goede van grote afstand op de lat mikte. Ook Arno Verbree had kunnen scoren, maar hij kwam een voetlengte tekort om een prima voorzet van Gerben de Jong achter Stolwijk's doelman Tim de Pater te schieten. Toen de gasten door kregen dat Perkouw niet in goede doen was, kropen ze langzaam maar zeker uit hun schulp. Joost van Niekerk en Tijs de Vos vonden met hun inzetten evenwel respectievelijk Perkouw-doelman Kevin Verstappen en Dennis Bodegom op hun weg.
Na de pauze werd Perkouw wat dominanter en lukte het de Van der Zee-elf in de 64ste minuut de 1-0 aan te tekenen: voorzet vanaf de achterlijn door Gerben de Jong, afgerond door een fraaie kopbal bij de tweede paal van Roy Stekelenburg. Nauwelijks twee minuten later was het al 1-1 dankzij een eigen doelpunt met een hoog comedy caper-gehalte en Bodegom en Verstappen in slapstick-rollen.
Het moet gezegd worden: Perkouw liet zich niet ontmoedigen door de tegenslag en ging op zoek naar de winnende treffer. Die viel in de 78ste minuut na goed voorbereidend werk van middenvelder Wouter Bonke en spits Kevin Gutink. Stef de Goede zorgde voor een koele en doeltreffende afronding. Weer slaagde het moedige en keihard strijdende Stolwijk erin zich terug te knokken, maar de fraaie goal van Thibaut Verburg werd vanwege buitenspel afgekeurd. "Enorm balen," verzuchtte Stolwijk-trainer Marco Lange, wiens voorstopper Stefan Visser zaterdag model stond voor de ijzersterke instelling van zijn team. "We hadden een punt verdiend. Het zit ons dit seizoen vaak niet mee. Maar we geven niet op, hoor. Ik geloof nog steeds in handhaving."

Jan Timmer