• De prijswinnaars.
• De prijswinnaars.

Jeu de boules-seizoen van start met Koolwijktoernooi

Algemeen

BERGAMBACHT • Bij jeu de boulesvereniging Bergambacht is zaterdag het wedstrijdseizoen van start gegaan met het Koolwijktoernooi. 

Spelers van de twintig onafhankelijke jeu de boules-verenigingen die zijn aangesloten bij de regio JDB Zuid-Holland konden zich aanmelden. 

Doublet
Er deden 28 teams mee aan deze regiowedstrijd; zij hebben elk vier partijen doublet gespeeld. Een doublet bestaat uit twee teams van elk twee personen, die tegen elkaar spelen.

Guur
Vrijdag was het nog guur winterweer met sneeuw en een koude wind, maar zaterdag waren de weergoden de spelers beter gezind met een uitbundig zonnetje.

De deelnemers waren enthousiast om weer te kunnen spelen na de winterstop en zetten hun beste beentje voor. Tussen de partijen door kon iedereen op het terras even uitrusten in de zon en iets eten of drinken.

Prijsuitreiking
Aan het eind van de middag werd de uitslag bekendgemaakt. Voor JVB Bergambacht reden om trots te zijn, want de eerste prijs werd gewonnen door Henk Heuvelman en Hennie Bezemer namens de organiserende vereniging.

De tweede prijs was voor Marcel en Sietse Stok van Argento en derde werden Toon v/d Velden en Bert Betjes namens de JDB-vereniging Waddinxveen.