• Genieten van de zelfgemaakte gerechten.
• Genieten van de zelfgemaakte gerechten. Foto: Helma Graveland

Genieten van succesvol verlopen Vrouwendag Krimpenerwaard

Algemeen

SCHOONHOVEN • Meer dan 150 vrouwen hebben vrijdag een mooie ontmoeting met elkaar beleefd. Internationale Vrouwendag in de Krimpenerwaard is in CGS Willem de Zwijger te Schoonhoven vorm gegeven met workshops, dans en zelfbereide gerechten.  

“De avond is wat ons betreft meer dan geslaagd”, vertelt Helma Graveland. Ze is coördinator bij Krimpenerwaard Intercultureel en medeverantwoordelijk voor deze bijeenkomst. 

De meeste vrouwen komen uit oorlogsgebieden zoals Syrië, Eritrea, Jemen en Oekraïne. “Even is alle ellende van hen afgegleden tijdens de gezamenlijkse danssessie. Dat was heel ontroerend”, schetst Helma. “Vrouwen die ik nooit zie lachen, kwamen zojuist helemaal los.” 

Nadance
Een tweede dansmoment beleefden de vrouwen met een optreden van dansschool Nadance uit Bergambacht. “Vanavond ben ik met een groep meiden van 12 tot 22 jaar. We treden op met dansen, die we ook hebben opgevoerd in onze show ‘Dans Maar’, afgelopen januari in Baraq”, geeft eigenaresse Nadine Suur aan.

De enige man die in het gebouw aanwezig mocht zijn is conciërge Eimert Vink. Vanuit zijn kantoor aanschouwt de voormalige loodgieter het hele gebeuren. Hij wacht netjes z’n beurt af of er nog wat overblijft van de heerlijke gerechten. “Ik heb stiekem al gekeken en een keuze gemaakt”, lacht hij.

Dirk Molenaar