• Jurian in het 'magazijn' van zijn webshop.
• Jurian in het 'magazijn' van zijn webshop. Foto: aangeleverd

Jurian (14) runt zijn eigen cadeau webshop

Algemeen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Ansichtkaarten van de molens in Kinderdijk, snoepgoed en sfeervolle decoratieartikelen voor in huis. Jurian de Jong uit Krimpen aan den IJssel biedt het allemaal aan in zijn eigen webshop met originele cadeaus. “De ‘online winkel’ is nu zo’n zes weken in de lucht en het loopt al redelijk.” 

Jurian is geboren met de zeldzame oogaandoening Aniridie. Daarbij ontbreekt de iris in het oog compleet. “Die zorgt er normaal voor dat de pupil bij vergroting of verkleining, gefilterd het licht doorlaat in het oog”, legt hij uit. “Omdat dit bij mij niet het geval is, heb ik vaak last van lichtgevoeligheid en een verslechterde gezichtsscherpte. Ik leef met slechts tien tot vijftien procent zicht. Het is nu redelijk stabiel al zal het nooit beter worden. Als hulpmiddelen draag ik een bril met sterkte en donkere glazen en in de zomer een pet tegen het felle zonlicht.”

Bewonderenswaardig dat hij zich door deze beperking niet heeft laten afremmen om zijn eigen onderneming te starten, zo beaamt ook zijn moeder. “Je ziet dat mensen met een visuele beperking vaak toch maar in een stoel blijven zitten. Laat dit dan een stimulans voor hen zijn.”

Jurian volgt een opleiding aan het Beroepencollege De Swaef in Rotterdam in de richting ‘economie en ondernemen’. “Ik zit inmiddels in het derde leerjaar. Tijdens de lessen maak ik gebruik van een laptop om teksten uit te kunnen vergroten.” Het ondernemen is hem dus niet vreemd. “Tijdens mijn bijbaantje bij een outdoorshop, waar ik spullen inpak voor verzending vanuit de webshop, heb ik al kunnen ervaren hoe het in de praktijk werkt. Dat heb ik vertaald naar mijn eigen onderneming. Ik had fraaie foto’s gemaakt van de molens in Kinderdijk. Ik hou wel van uitdaging, dus heb ik ze op kaarten en kalenders laten afdrukken die ik nu te koop aanbied via mijn eigen webshop.” 

Inmiddels bestaat het assortiment van de ‘JDJ Shop’ uit meer. “Zo zijn er rollen snoep in tal van smaken bijgekomen en ook op het gebied van woonaccessoires is er genoeg te vinden, zoals geurkaarsjes die door een ander bedrijf handgemaakt zijn.”

Qua klantenkring moet Jurian het nu nog vooral hebben van vrienden en bekenden. Om een breder publiek te bereiken, heeft hij flyers laten drukken. “Ook sta ik op 25 maart met een kraampje op de Schutse verkoping op het Tuyterplein hier in Krimpen.” Of hij al denkt aan verdere uitbreiding van het assortiment? “Wellicht later, eerst dit maar goed in de markt zetten.”

www.jdjshop.nl