• Het actieteam van de Hervormde Laurentiuskerk : Esther Teeuw, Rien Rolfes en Arie Looren.
• Het actieteam van de Hervormde Laurentiuskerk : Esther Teeuw, Rien Rolfes en Arie Looren. Foto: John Wijntjes

Etmaal lang puzzelen in ‘De Schakel’ Bergambacht

Algemeen

BERGAMBACHT • In kerkelijk centrum ‘De Schakel’ in Bergambacht wordt van vrijdag 17 maart 18.00 uur tot zaterdag 18 maart 18.00 uur een 24 uurs actie gehouden.

De Hervormde Gemeente Bergambacht wil met de actie een financiële bijdrage leveren aan het project van de landelijke HGJB (Hervormd-Gereformeerde Jeugdbond), voor steun aan een aantal diaconale projecten in Costa Rica.

Tijdens de 24 uurs actie is er een reeks aan activiteiten in en buiten het kerkelijk centrum aan de Schoolstraat 24, waaronder een pannenkoekenmaaltijd, stroopwafel verkoping, veiling, er wordt samen gezongen en er worden spelletjes gespeeld, er is spijkerslaan, er staat een springkussen, er is een ontbijtbuffet, een polderwandeling en voor senioren wordt er bingo gespeeld. 

“Hoofdmoot is een puzzelmarathon”, geeft Rien Rolfes van het actieteam van de Hervormde Laurentiuskerk aan. “Er liggen heel veel soorten puzzels klaar om gelegd te worden. Iedereen kan hieraan meedoen, mits je je voor een vast bedrag laat sponsoren per uur. Ook kunnen er bloemen en ontbijtjes worden besteld die aan huis worden gebracht in Bergambacht. Verder staat er veel sport en spel op het programma en ook de innerlijke mens wordt niet vergeten.”

De 24-uurs actie kent een lange traditie binnen de kerkelijke gemeente. Rolfes: “Het begon in 1992 met een sponsor-steptocht door het dorp. Daarna zijn er verschillende andere acties geweest, waarvan de opbrengst altijd bestemd was voor (zendings)projecten. Niet altijd in de vorm van een 24-uurs actie, maar vaak wel. De laatste dateert van 2016. Toen fietsten we 24 uur lang met minifietsjes door het dorp. In 2018 hebben we op vrijdagavond een ‘walking dinner’ gehouden en op zaterdag waren er verschillende activiteiten in en rond ‘De Schakel’. In 2020 was alles voorbereid, maar gooide corona roet in het eten.” 

Het thema van de HGJB-actie is dit keer: ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’. Rolfes: “Costa Rica kennen we als een heerlijk vakantieoord, maar het kent ook een andere kant. Het land telt duizenden kansarme kinderen. Armoede, drugsverslaving en geweld. De kerk in Costa Rica helpt deze mensen met voeding, kinderopvang, medische zorg en door het geloof te delen.”

Kijk voor meer informatie en het complete programma op www.hervormdbergambacht.nl.