Afbeelding
Foto: aangeleverd

Opruimestafette in gemeente Krimpenerwaard

Algemeen

KRIMPENERWAARD • In het kader van de Landelijke Opschoondag houdt Krimpenerwaard Schoon samen met de gemeente Krimpenerwaard op zaterdag 18 maart een opruimestafette. Alle inwoners van jong tot oud kunnen aan deze zwerfvuilactie meedoen. 

Het startsein voor de estafette wordt om 9.00 uur gegeven door de wethouders Wisja Pannekoek en Pascal van der Hek bij het gemeentekantoor aan de Raadhuisstraat 5 in Bergambacht. Daar staan materialen klaar om gezamenlijk zwerfvuil te rapen in het centrum van het dorp. 

In samenwerking met inwoners van Krimpen aan den IJssel via Krimpen Schoon wordt het terrein rondom de Surfplas opgeschoond. Om 10.00 uur gaat de groep van start vanaf de parkeerplaats, C.G. Roosweg 9 in Krimpen aan de Lek.

Om 11.30 uur neemt de kern Lekkerkerk het stokje over. Vanaf Hotel-restaurant De Witte Brug aan de Kerkweg 138 wordt gestart met het zwerfvuilvrij maken van het centrum van het dorp.

De estafette gaat om 14.00 uur verder in Krimpen aan de Lek. Vanaf het Cultuurhuis aan de Markt kunnen inwoners in deze kern aan de slag.

Inwoners die liever hun eigen straat of wijk willen opschonen, kunnen dit melden via ikdoemee@krimpenerwaardschoon.net. Stichting Krimpenerwaard Schoon zorgt er dan voor dat de materialen zoals afvalknijpers, handschoenen en vuilniszakken worden geleverd en het verzamelde zwerfvuil wordt opgehaald.

Verschillende scholen in de Krimpenerwaard doen in de weken voorafgaande en ook na 18 maart actief mee met zwerfvuilrapen. Krimpenerwaard Schoon informeert en begeleidt de leerlingen en levert de materialen om de omgeving van de scholen zwerfvuilvrij te maken. Ook de medewerkers van de gemeente Krimpenerwaard ruimen zwerfvuil in verschillende kernen.