• The Murphy Jets brengen zondagmiddag 12 maart een origineel goud van oud-repertoire in Theater Concordia in Haastrecht.
• The Murphy Jets brengen zondagmiddag 12 maart een origineel goud van oud-repertoire in Theater Concordia in Haastrecht. Foto: aangeleverd

dinsdag 7 maart

Momentum - Waldemar Torenstra, Astrid van Eck en Vincent Croiset
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Momentum toont net als de serie House of Cards een wereld vol intrige, sabotage, vreemdgaan en een spindoctor, die koste wat het kost probeert het imago in stand te houden. Een toneelstuk van Lot Vekemans, die ook Gif, het meest succesvolle Nederlandse stuk ooit schreef. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 8 maart

Workshop over motiverende gespreksvoering
19:30 Bergambacht, De Tulp, Burg. Huijbrechtstraat 2. WelZijn Krimpenerwaard houdt een bijeenkomst over motiverende gespreksvoering voor vrijwilligers en andere belangstellenden. In deze workshop worden handvatten aangereikt met als doel te voorkomen dat een gesprekspartner in de weerstand schiet over een voorstel om hem of haar te helpen. De bijeenkomst bestaat uit theorie over motivatie, communicatie en gedrag, alsook een aantal praktische oefeningen om te ervaren hoe de aangereikte handvatten kunnen worden ingezet. Docent: Henk Soutendijk, coach Matrixpraktijk Krimpenerwaard. Aanmelden via info@welzijnkrimpenerwaard.com (deelname gratis).

Another Kind of Blue - Wave
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Een dansduet met drones, een spel met relativiteit in motion capture-pak en een dans met zandpatronen. Choreograaf David Middendorp onderzoekt in vijf stukken welke rol golfbewegingen spelen in ons leven. Elk stuk werpt zijn eigen blik op deze bijzondere dans tussen mens, natuur en technologie. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

donderdag 9 maart

Breien en haken in de bibliotheek
10.00-12.00 Lekkerkerk, bibliotheek. Creatievelingen die ideeën en tips op het gebied van haken en breien uit willen wisselen zijn welkom op het maandelijkse brei- en haakcafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen er patronen worden gedeeld om mee aan de slag te gaan. Om deel te nemen is het niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.

Seniorenmiddag
14:00 Krimpen a/d Lek, 't Voorhof, Dorpsstraat 1. Jan Trapman uit Hardinxveld-Giessendam geeft deze middag een natuurlezing over de Biesbosch. Hij heeft fraaie foto’s en kan veel vertellen over de flora en fauna in dit gebied. Voor vervoer naar ‘t Voorhof kan tot uiterlijk 7 maart contact worden opgenomen met Riet de Ridder via telefoonnummer (0180) 512357.

De Navertellers (donderdagmatinee)
14:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Doodgaan kan iedereen, maar na je dood terugkeren op aarde en daarover een stampend leuk muziekprogramma maken – dan moet je een Naverteller zijn. Eddie, Kees, Paul, Rob, Terts en Toon zijn zes ervaringsdeskundigen die hun doodservaring kunnen navertellen. Uit de eerste hand! Kaarten zijn te te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Sjoelwedstrijd met Oudhollandse spellen
14:30 Ammerstol, H. Zanenhuis, Ds Hugenholtzstraat 4. Sjoelwedstrijd met Oudhollandse spellen. Om voor een prijsje in aanmerking te komen, moet er zowel gesjoeld als ook de spellen gespeeld worden. De kosten bedragen 3 euro p.p. incl. koffie/thee en een drankje.

Seniorenavond
19:30 Bergambacht, De Tulp, Burg. Huijbrechtstraat 2. Buurtvereniging Uitbreiding Dorp houdt samen met Welzijn Krimpenerwaard een seniorenavond. Met een optreden van shantykoor 'De IJsselmannen' uit Ouderkerk aan den IJssel. Ook wordt er bingo gespeeld onder het genot van een hapje en drankje. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. De Buurtvereniging biedt een haal- en breng-service aan voor diegenen die niet op eigen gelegenheid naar De Tulp kunnen komen. Hiervoor kan gebeld worden met 06-30364795.

'Ticket to Paradise' in De Tuyter
20:00 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8. In De Tuyter draait de film ‘Ticket tot Paradise’. Twee gescheiden ouders waren ooit impulsief getrouwd, maar besloten er toen een punt achter te zetten. Plots krijgen ze te horen dat hun dochter Lily op een postdoctorale reis naar Bali gaat en besluit met een local te trouwen. Hierop besluiten de twee naar Indonesië te vliegen om haar ervan te weerhouden dezelfde fout te maken die ze ooit hebben gemaakt. Tickets: 5 euro via www.uitagendakrimpen.nl.

The 70's Unplugged - Songs for the Road
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Het onderweg zijn is voor veel artiesten een inspiratiebron geweest. The 70’s Unplugged heeft de pareltjes gevonden en vertolkt deze liedjes op eigen wijze. Van Eagles tot Fleetwood Mac, van James Taylor tot John Denver, van Joni Mitchell tot Linda Ronstadt. Geniet van pure popmuziek. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

vrijdag 10 maart

Arabische avond
18:00 Schoonhoven, Welzijn Krimpenerwaard, Oranjeplaats 45B. Arabische avond met eten, muziek en magie. De kosten zijn 12,50 euro per persoon. Aanmelden voor 8 maart bij Nadia, telefoonnummer 085-066 23 70 of n.zaidi@welzijnkrimpenerwaard.com.

Klaverjassen
19:30 Schoonhoven, verenigingsgebouw Zilverstad. Kaartavond in verenigingsgebouw Zilverstad; nieuwe belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Wim van Holten, 5326 punten; 2. Maup Lindenburg, 5008; 3. Ronald Wagenaar, 5002.

Peter Heerschop en Viggo Waas - Er gaat nog iets heel moois gebeuren
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Peter en Viggo, de helft van de legendarische cabaretgroep Nuhr, staan samen op het toneel. Ze zoeken het geheim van De Heilige Graal van Vriendschap. En dat in een programma met schitterende anekdotes, pijnlijke stiltes, nieuwe ontdekkingen, wanhoop, oplossingen en het vervliegen daarvan. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Bingo in De Waard
20:00 Bergambacht, De Waard. Bingoavond in de Waard. Deelname kost 20 euro voor 10 ronden en de superronde. Zaal open om 19.30 uur; het eerste kopje thee of koffie is gratis.

Alex Ploeg in het Isala Theater
20:15 Capelle a/d IJssel, Isala Theater. Alex Ploeg staat in het theater met zijn scherpe en hilarische cabaretvoorstelling Ego. Harde grappen, persoonlijke verhalen en meeslepende liedjes komen in hoog tempo op het publiek af. Alex fileert zichzelf en de wereld op ongekend grappige wijze. Kaarten zijn te bestellen op www.isalatheater.nl.

Pubquiz in Theater Concordia
20.30 Haastrecht, Theater Concordia. Tijdens deze Concordia-quizavond strijden teams om smakelijke en vermakelijke beloningen. Het theater is gevuld met 33 teams van max. vijf deelnemers (14+). Alleen deelname met een groepsticket. Kaarten (à 25 euro per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Het levensverhaal van Barrie Stevens
20:30 Capele a/d IJssel, Isala Theater. Een turbulente reis langs ruim zestig jaar Nederlandse showbizz, een intiem levensverhaal in een imposante revue, uitgevoerd door multitalent Barrie Stevens. Zijn levensverhaal ging niet altijd over rozen, maar zijn doorzettingsvermogen en deelname aan de Soundmixshow maakten van hem de meest positief gestemde, bekendste choreograaf en entertainer van Nederland. Samen met toetsenist Alberto Klein Goldewijk speelt hij de voorstelling I’m an artist. Kaarten zijn te bestellen op www.isalatheater.nl.

zaterdag 11 maart

Kinderkledingparty Schoonhoven
9:30-11:30 Schoonhoven, De Ark, Groene Singel 10. Verkoop van eigentijdse zomerkinderkleding vanaf maat 86. Voor het inbrengen van kleding kan een inschrijfformulier worden aangevraagd (voor 8 maart) via kinderkledingparty.schoonhoven@gmail.com. Zeventig procent van de opbrengst is voor de verkoper, dertig procent voor een goed doel.

Formulierenhulp
9:30-11:00 Stolwijk, De Koster, Goudseweg 3. Formulierenhulp: onder het genot van een kopje koffie/thee geholpen worden bij het invullen van (belasting)formulieren. Privacy (spreekkamer) en geheimhouding verzekerd.

Repaircafé
9:30 Stolwijk, De Koster, Goudseweg 3. Repaircafé. Reparaties aan kleine huishoudelijke apparaten en speelgoed. Gratis koffie/thee.

Historisch café in bibliotheek
10:00-12.00 Bergambacht, bibliotheek, Pleinstraat 4. Om de maand op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur is er in de bibliotheek van Bergambacht een historisch café. Bestuursleden van de historische vereniging zitten klaar om vragen van bezoekers over de geschiedenis van Bergambacht te beantwoorden. Ook kunnen er onderling verhalen en anekdotes gedeeld worden. Het thema van het historisch café is dit keer 'Juffen en meesters'. De Historische Vereniging verzorgt een bijbehorende expositie.

Martin Luther King - Urban Myth (8+)
19:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Na de uiterst succesvolle tournee en de bekroning met een Gouden Krekel voor beste jeugdproductie, is deze prachtige swingende familievoorstelling opnieuw in de Goudse Schouwburg  te zien. Met live-muziek en het inspirerende verhaal van een man die probeert zijn dromen waar te maken. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Wim Helsen - Niet mijn apen, niet mijn circus
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Wat heeft de wereld nodig? Wat heeft een mens nodig? Wat hebt u nodig? Eenvoudige vragen. Eenvoudige vragen vragen om ingewikkelde antwoorden. Dat treft - Wim Helsen bulkt van radicale, geheimzinnige en willekeurige antwoorden. Hij deelt die graag met u - omdat hij uw vriend is. Uw eerlijke, echte, beste vriend. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Een ode aan Willie Nelson
20:15 Capelle a/d IJssel, Isala Theater. Ruwe bolster, blanke pit. Gitarist en kunstenaar Erik Neimeijer brengt een meer dan oprechte ode aan Willie Nelson. De 87-jarige countryzanger Willie Nelson is een van de beste Amerikaanse songwriters. Een greep uit zijn hits: Always on my mind (Elvis Presley, Pet Shop Boys), Crazy (Patsy Cline) en On the road again. Erik begeleid zichzelf op piano en gitaar tijdens zijn sfeervolle soloprogramma. Kaarten zijn te bestellen op www.isalatheater.nl

zondag 12 maart

Live op zondag: The Murphy Jets
15:00 Haastrecht, Theater Concordia. The Murphy Jets brengen een origineel goud van oud-repertoire, vanaf de jaren ‘60 tot de vroege jaren ‘70. Om op te dansen of gewoon naar te luisteren. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

maandag 13 maart

Veilig digitaal bankieren
10:00-11:30 Krimpen a/d Lek, bibliotheek in Cultuurhuis. Digitaal bankieren is erg vanzelfsprekend geworden en door alle maatregelen die banken treffen ook zeker niet onveilig. Maar alertheid blijft geboden. Een bankmedewerker geeft tijdens deze bijeenkomst inzicht in hoe internetcriminelen te werk gaan en hoe je kunt voorkomen dat je daarvan de dupe wordt. Aanmelden kan via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl of in een van de vestigingen van Bibliotheek Krimpenerwaard.

Klaverjassen
19:30 Bergambacht, De Waard. Nieuwe kaartavond van klaverjasclub De Waard. Belangstellenden zijn iedere maandagavond vanaf 19.30 uur welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Addy Duhen, 5.983 punten; 2. Hans Mudde, 5.705 punten; 3. Maup Lindenburg, 5.612 punten.

De Ramadan Conference 2023 - Anuar, Jörgen Raymann, Mouna Laroussi en Fuad Hassen
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Samen met Jörgen Raymann, Fuad Hassen en Mouna Laroussi deelt Anuar hilarische verhalen, improvisaties, sketches en herkenbare typetjes. Er zal worden gerold van het lachen met de boodschap: 'Kom weer nader tot elkaar en heb je naaste lief!'. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

dinsdag 14 maart

Breien en haken in de bibliotheek
10:00-12:00 Schoonhoven, bibliotheek. Creatievelingen die ideeën en tips op het gebied van haken en breien uit willen wisselen zijn welkom op het maandelijkse brei- en haakcafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen er patronen worden gedeeld om mee aan de slag te gaan. Om deel te nemen is het niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.

Digitaal café Krimpen aan de Lek
13:30-14:30 Krimpen a/d Lek, bibliotheek, De Markt 201. Digitaal café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Digitaal café Ammerstol
14:30-15:30 Ammerstol, bibliotheek, Den Hoeff 49. Digitaal café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

De geschiedenis van Belvédère en Korenmolen De Hoop
19:00 Schoonhoven, bibliotheek. Ruim honderdzestig jaar lang is Belvédère een beeldbepalend monument in Schoonhoven. René Kappers verdiepte zich in de ontstaansgeschiedenis en het gebruik ervan door de jaren heen: van koffiehuis tot hotel-restaurant. Aan de noordkant van Belvédère stond tot 1918 korenmolen de Hoop. ‘Ze’ zeggen dat de resten van de fundamenten in de aangrenzende tuin liggen: een beschermde archeologische site. Niet graven dus. Maar is dat ook zo? Waar stonden de voorgangers van De Hoop? Met oude afbeeldingen blijkt dat te achterhalen tot omstreeks 1560. De bijbehorende expositie in de bibliotheek bevat ook memorabilia uit het archief van de familie De Wit, die zestig jaar een hotel en restaurant in dit pand runde. De toegang tot de lezing is gratis, ook voor niet-leden. Graag aanmelden via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl 

Jon van Eerd e.a. - Zo vader zo zoon
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Harrie Vermeulen is er weer. En hoe! Met Zo vader zo zoon waait er een wervelwind van dolkomische en hilarische situaties door het theater. Grappige misverstanden, intriges en verwikkelingen zorgen voor een gierend gek familiefeest. Met Joey Schalker, Nandi van Beurden en Arie Cupé. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl. Ook op woensdag 15 maart.

Ontroerende theaterbewerking naar Kluuns bestseller
20:15 Capelle a/d IJssel, Isala Theater. Terwijl de liefde van zijn leven behandeld wordt voor borstkanker, zoekt de overspelige Stijn een uitvlucht in het nachtleven en een affaire. Komt een vrouw bij de dokter is een voorstelling naar de bestseller van Kluun over liefde, schuldgevoel, afscheid nemen en het vinden van humor als de dood steeds dichterbij komt. Maartje van de Wetering en Xander van Vledder spelen de hoofdrollen in deze hartverscheurende toneeluitvoering. Kaarten zijn te bestellen op www.isalatheater.nl.

woensdag 15 maart

(Levens)testament
14:00 Schoonhoven, Oranjeplaats 45B. WelZijn Krimpenerwaard houdt samen met Notaris Gehlen uit Lopik een gratis bijeenkomst over het (levens)testament en andere aanverwante zaken. Er wordt een presentatie gegeven en na afloop is er ruimte voor het stellen van vragen. Aanmelden via info@welzijnkrimpenerwaard.com

Meneer Monster - De Winter-Gruffalo
16:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Deze winter is De Gruffalo te zien in een speciale sneeuw-editie. Neem je muts en handschoenen mee en geniet van de avonturen van de Muis. Zelfs Slang is hiervoor wakker geworden uit zijn winterslaap. Een spannende fysieke slapstickvoorstelling, met sneeuwballengevecht na afloop! Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

donderdag 16 maart

Digitaal café Lekkerkerk
10:00-11:00 Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1. Digitaal café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Tweedehands dames- en kinderkledingbeurs
14:00-17:00 Bergambacht, fam. C. den Uyl, Zuidbroek 121. Grote tweedehands dames- en kinderkledingbeurs. Tevens verkoop van o.a. speelgoed, snoep, stroopwafels, kaas, kaarten, tweedehands boeken en ondergoed. Op donderdagavond ook verkoop van nieuwe kinderkleding door Klein en Klassiek. De tijden: donderdag 14.00-17.00 uur en 19.00-21.00 uur; vrijdag 10.00-12.00 uur.

Breien en haken in bibliotheek
14:00-16:00 Krimpen a/d Lek, bibliotheek. Creatievelingen die ideeën en tips op het gebied van haken en breien uit willen wisselen zijn welkom op het maandelijkse brei- en haakcafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen er patronen worden gedeeld om mee aan de slag te gaan. Om deel te nemen is het niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.