48ste Parkloop

schoonhoven • Atletiekvereniging Avantri Schoonhoven organiseert zaterdag 8 april voor de 48ste keer de Parkloop. Hardloopliefhebbers zijn welkom bij dit recreatieve en laagdrempelige hardloopevenement. 

Het parcours is volgens Avantri geschikt voor elk niveau en kent enkele rondes door het fraaie Springerpark in Schoonhoven. Het afwisselende parcours is soms licht glooiend, deels beschut en deels schelpenpad.

Afstanden
Om 12.00 uur start de Kidsrun (1.500 meter), een half uur later gevolgd door de 5 kilometer. Om 13.00 uur is de start van de 10 kilometer. Alle afstanden starten op de atletiekbaan van Avantri. aan de Nieuwe Singel 25 te Schoonhoven.
Voorinschrijven kan tot en met 5 april via www.inschrijven.nl Ook na-inschrijving is mogelijk. Dit kan tot ongeveer een half uur voor de start. Zie voor alle informatie: www.avantri.nl


Risamasu nieuwe trainer Gouderak

gouderak • Sonny Risamasu wordt komend seizoen de opvolger van Wynoud Slegtenhorst als hoofdtrainer bij vv Gouderak.

Risamasu, woonachtig in Moordrecht, stond de laatste jaren als hoofdtrainer op het veld bij de in de hoofdklasse spelende jeugd van Olympia. Eerder was Risamasu als hoofdtrainer actief bij vv Dilettant. Risamasu omschrijft zichzelf als een ‘enthousiaste trainer met een gezonde winnaarsmentaliteit’. Vanaf komende zomer gaat hij aan de slag met de selectie van Gouderak.


Perry Bakema nieuwe trainer van vv Lekkerkerk

lekkerkerk • VV Lekkerkerk heeft Perry Bakema aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen. De 30-jarige inwoner van Dordrecht volgt Dennis Schoonewil deze zomer op.

Zaterdagderdeklasser Lekkerkerk zocht een 'frisse, jonge en enthousiaste trainer, die zich niet alleen richt op de selectie, maar ook oog heeft voor de ontwikkeling van jeugd'. Perry Bakema beantwoordt aan het profiel, aldus vv Lekkerkerk: 'Hij is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen als trainer/coach van vv Sliedrecht-2, maar heeft, ondanks zijn nog jeugdige leeftijd, al vijftien seizoenen ervaring in het trainersvak'.


Last Men Standing Orango Run

regio • De Bergambachtenaren Johan de Rooij en René Kleijnendorst organiseren op zaterdag 11 maart voor de derde keer de Last Men Standing Orango Run. Deze loop is een virtuele afvalrace bestaande uit rondjes van 6,7 km. Het evenement begint om 5.00 uur. Elk uur dient iedere loper te starten op zijn/haar zelf uitgezette ronde tot hij/zij niet meer kan. De Orango Run eindigt als de laatste loper stopt. Vorig jaar liep de winnaar 38 ronden, een officieus Nederlands record. Voor meer informatie en aanmelden: Orangosports.com