Lekkerkerk haalt maar weer eens uit tegen Drechtstreek

lekkerkerk • Voetballen tegen Lekkerkerk is voor Drechtstreek dit seizoen geen pretje. Thuis verloren de Papendrechters eerder dit seizoen met 0-4, zaterdag gingen ze opnieuw onderuit tegen het elftal van hun aanstaande trainer Dennis Schoonewil. 

Lekkerkerk won met 3-0 dankzij twee treffers van Jeffrey Altheer en een late goal van Maxwell Jansen. 

“Fijne overwinning,” genoot Schoonewil na afloop na van de partij waarin Bart Sterrenburg uitblinker was. 

“We hielden voor de derde keer op rij de nul en tikken er drie in. Lekkerker ken niet. Resultaat is dat we nu zijn doorgeschoven naar de tweede plek. Lekkerkerk heeft gewoon een goede selectie, zelfs als er een paar sterkhouders niet bij zijn. Ook mooi om te zien is dat we defensief steeds sterker worden. Als we ons dit vasthouden en nog verder uitbouwen, dan is dit team tot veel in staat.”


Dilettant met tien man naar 2-2 

krimpen aan de Lek • Een domme rode kaart voor Michel Vredenborg zorgde er voor dat Dilettant een groot deel van het thuistreffen met HSSC’61 met tien man moest voetballen. 

Vredenborg werd halverwege de eerste helft weggestuurd in een fase waarin Dilettant door een doelpunt van Remco Mulders op een 1-0 voorsprong stond. Mulders scoorde later in het duel nóg een keer. 

HSSC’61 slaagde er vervolgens in om de achterstand om te buigen in een 2-2 deling. 

“De eerste tegengoal was lullig omdat onze doelman Ian Hendriks de bal wilde pakken maar in de weg werd gelopen door één van zijn eigen verdedigers,” blikte trainer Edward Knook terug. "De 2-2 kwam uit een strafschop. We hadden graag gewonnen, omdat we de punten keihard nodig hebben. Maar goed: als je met tien man 2-2 speelt, dan is dat uiteindelijk niet onverdienstelijk.”


Voetbalprogramma

regio • Het voetbalprogramma voor de eerstkomende twee zaterdagen ziet er als volgt uit:

Zaterdag 11 maart: Heerjansdam-DCV; VVGZ-Spirit; Bergambacht-Ameide; Hardinxveld-Dilettant; Schoonhoven-De Alblas; Haastrecht-SC Everstein; Meerkerk-Lekkerkerk; FC Perkouw-Stolwijk; Cabauw-VEP; SPV’81-Linschoten; Gouderak-Quick.

Zaterdag 18 maart: DCV-SHO; Neptunes-/Schiebroek-Spirit; Haastrecht-Schoonhoven; Dilettant-Bergambacht; SC Everstein-Lekkerkerk; WDS-SPV’81; Siveo’60-Cabauw; VEP-FC Perkouw; Stolwijk-Gouda; WIK-Gouderak.