Spirit koploper na zevenklapper

ouderkerk a/d ijssel • Een vooral voor rust ijzersterk Spirit maakte op eigen veld gehakt van het zwakke FC Binnenmaas. De 7-0 overwinning betekende ook dat de Ouderkerkers de eerste plaats in hun tweede klasse-afdeling hebben overgenomen van Sparta.

Spirit staat nu twee punten voor op de Rotterdammers, maar heeft wél één wedstrijd meer gespeeld. Tegen Binnenmaas was de strijd al binnen twintig minuten beslist door doelpunten van Lukas Bos (2x), Ruben Slooff (1x) en Stefan Bitter (1x). Nadat de eerste stormen geluwd waren, prikte Slooff er voor rust nog één in: 5-0. Na de pauze luwde de Ouderkerkse storm enigszins en lukte het alleen Ruben de Vries en Tim de Vaal nog om te scoren.

DCV
De invallers Carlo de Reuver en Colin den Otter redden zaterdagmiddag een punt in DCV's thuiswedstrijd tegen RVVH. Op Het Waalplantsoen werd het 2-2 na een 0-2 achterstand. "Colin's goal viel in de 90ste minuut, dus je zult begrijpen dat we deze remise als een overwinning hebben gevierd”, sprak een opgeluchte DCV-trainer Wout Ooms na afloop.
RVVH speelde zich na een 0-0 score bij rust vrij simpel naar een 0-2 voorsprong. "Dat dwong ons om anders te gaan spelen,” aldus Ooms. "Aanvallender.” De coach bracht twee verse offensieve krachten in -Johan van Wageningen en Carlo de Reuver- en werd daarvoor beloond. "2-2 is een prima resultaat tegen RVVH,” stelde Wout Ooms vast namens de nog niet van degradatiezorgen bevrijde Krimpenaren. “Deze uitslag geeft de burger moed.”