Veel vragen in onderzoek naar dode baby Lekkerkerk

lekkerkerk • De politie weet nog niet wie het dode babylichaampje heeft achtergelaten, dat vrijdag in een zijarm van de Lek bij Lekkerkerk werd aangetroffen. Het betreft een meisje. 

‘Het stoffelijk overschot van het kindje wordt uitgebreid onderzocht’, meldt de politie. ‘Uit het eerste onderzoek blijkt dat het gaat om een meisje. Het is ook mogelijk dat het kindje op een andere locatie aan de Lek dan in Lekkerkerk in het water is achtergelaten. Ook aan mensen uit de verdere omgeving die informatie hebben die bij kan dragen aan het onderzoek vragen we dan ook om contact op te nemen’.

Tas
Het lichaam van de baby werd vrijdagmiddag rond 13.00 uur gevonden door een passant in het water langs de Schuwacht bij Lekkerkerk. De politie: ‘Een voorbijganger trof tijdens zijn werk de overleden baby aan drijvend in een tas in het water. Meerdere hulpdiensten gingen direct ter plaatse en hebben het lichaam van het gevonden kindje veiliggesteld voor nader onderzoek’.

Het onderzoeksteam probeert te achterhalen wie de baby is, wat er met het kindje gebeurd is en wat de oorzaak van haar overlijden is. Ook maakt de politie zich zorgen of de moeder wel medische zorg heeft gekregen. 

Wie meer weet kan de politie bellen via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Rozen
Op de plek waar de baby is gevonden hebben mensen bloemen en een knuffeltje neergelegd.