Cursus kunstgeschiedenis

haastrecht • De Haastrechtse Kring organiseert opnieuw een cursus kunstgeschiedenis. Plaats van handeling is ’t Raedthuys; de lessen worden gegeven op de maandagmiddagen 20 en 27 maart, aanvang 14.00 uur. Deelname voor beide middagen: 45 euro (donateurs 40 euro ). 

De cursus ‘Geschiedenis van de West-Europese kunst', die de Haastrechtse Kring afgelopen seizoen aanbood, voorzag in een behoefte. Cursusleider Hoo Man Chan bracht de deelnemers in acht lesmiddagen in contact met de belangrijkste kunststromingen van de afgelopen eeuwen. Duidelijk werd echter dat dit tijdsbestek onvoldoende was om dieper op sommige periodes in te gaan.
Uit reacties van de deelnemers bleek dat er vooral behoefte was om meer te weten over de ‘moderne kunst’. Reden voor de Haastrechtse Kring om opnieuw samen met cultuurwetenschapper drs. Hoo Man Chan een tweetal middagen aan te bieden die in het teken staan van de beginperiode van de Nederlandse moderne kunst. Daarnaast is het de bedoeling om begin volgend seizoen aandacht te besteden aan de periode na de Tweede Wereldoorlog, met daarin o.a de Cobra-periode. Meer informatie en inschrijving via www.haastrechtsekring.nl


Ophaaldag rommelmarkt

willige langerak • Op zaterdagochtend 11 maart worden er weer spullen opgehaald voor de rommelmarkt van Willige Langerak. Wie goede, bruikbare koopwaar heeft kan contact opnemen met Wiljan den Boer (06-46558079) of Ad Spek (06-22879142).