• Handdruk voor Nico van Vliet (l).
• Handdruk voor Nico van Vliet (l). Foto: aangeleverd

Oorkonde voor bestuursleden Lekkerkerkse Oranjevereniging

Algemeen

LEKKERKERK • Twee bestuursleden van de Lekkerkerkse Oranjevereniging Oranje Nassau zijn gehuldigd vanwege hun 25-jarig bestuurslidmaatschap. Hans Janssen, bestuurslid van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen, overhandigde aan de betrokkenen de oorkonde met legpenning en draagspeld.

Pieter Eerland is sinds 1998 bestuurslid. Hij is ook vicevoorzitter van de Oranjevereniging. Hans Janssen: “Daarnaast is hij als voorzitter van de commissie volksspelen altijd, met zijn medebestuursleden, druk met het organiseren en in goede banen leiden van het ringsteken. Tevens is hij voorzitter van de commissie banieren en in de bevrijdings-lustrumjaren als voorzitter van de lustrumcommissie mede-initiator van diverse activiteiten. Hij is ook nog de ontwerper en beheerder van de website van de Oranjevereniging. Pieter is iemand die de boel bij elkaar houdt, kritisch is en ervan houdt de koe bij de horens te pakken”, aldus Janssen.

Nog zo’n bezige bij is Nico van Vliet. Hij maakt ook 25 jaar deel uit van het dagelijks bestuur en is voorzitter van de commissie optochten. Janssen: “Hij is hiermee verantwoordelijk dat op Koningsdag de aubade, lampionnenoptocht en de volkszang goed verlopen. Nico is tevens de vaandeldrager van de Oranjevereniging en met de vijfjaarlijkse viering van de bevrijding is hij verantwoordelijk voor de allegorische optocht. Hieraan doen veel wagens mee, wat het steeds tot een groot succes maakt.”