• Allard en Anita Scholte in hun nieuwe modewinkel.
• Allard en Anita Scholte in hun nieuwe modewinkel. Foto: Jan Timmer

Rudolf Peter Fashion Store open op nieuwe locatie

Algemeen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Rudolf Peter Fashion Store is sinds 1 maart open op een nieuwe locatie: Stad en Landschap 33 in Krimpen aan den IJssel.

Ga er maar aan staan: binnen een tijdsbestek van zes weken je oude winkel leeg opleveren, verhuizen en een zaak nieuw inrichten en openen. Allard en Anita Scholte slaagden er met hulp van vrienden en vaklui in om de klus te klaren.

Vorige week woensdag heropende hun dames- en herenmodezaak Rudolf Peter Fashion Store voor het eerst de deuren. De toeloop van klanten was meteen groot. En ook fijn: het regende complimenten over de inrichting, de ambiance en de collectie. “Dat is natuurlijk altijd prettig om te horen”, glimlacht Allard Scholte. “We vonden het enorm belangrijk om de zo gewaardeerde Rudolf Peter-sfeer mee te nemen van onze oude winkel op de Crimpenhof naar deze nieuwe locatie. Als je dan van je klanten hoort dat we daarin zijn geslaagd, dan is dat uiteraard fijn. Met dank aan mijn vrouw Anita, want zij heeft zich rondom de verhuizing beziggehouden met alle ‘interieure zaken’. Er is gekozen voor de bruintinten die onze winkel altijd al zo’n warme en intieme sfeer gaven. Dit in combinatie met witte muren en een industrieel plafond. Mooi is ook dat we veel materiaal uit de oude zaak hebben kunnen hergebruiken in de nieuwe setting.” 

Zelf hield Allard Scholte zich de afgelopen periode bezig met het ontmantelen van het interieur van de oude winkel en het opbouwen van de nieuwe. “Ik ging met twee linkerhanden het proces in en ben er met twee rechterhanden uitgekomen,” lacht hij. “Ik heb zoveel geleerd in een korte periode. Mooi om te ervaren.”

Afgelopen zaterdag kwam loco-burgemeester Hugo van der Wal langs om de officiële opening te verrichten en de winkel te bewonderen. Ook bij die gelegenheid waren er veel lovende woorden aan het adres van Allard en Anita Scholte. “We zitten goed op deze nieuwe plek”, stelt Allard Scholte vast “Ook hier hebben we alle ruimte voor onze collectie en gratis parkeerruimte vlak voor de deur. Nee, ik had geen weemoedig gevoel toen we na 26 jaar de deur van onze vorige vestiging op winkelcentrum Crimpenhof achter ons dichttrokken. De hoge huur en de directe omgeving met alleen maar food-zaken waren niet bepaald redenen om daar te blijven. Toen we vernamen dat aan Stad en Landschap De Bokketerp werd beëindigd en er dus ruimte vrij kwam, meldden we ons aan om het pand over te nemen. Vervolgens waren we er snel en op een prettige wijze uit. Het voelde écht alsof ons het gegund werd. Deze nieuwe plek is in alle opzichten top!”

Jan Timmer