• Popkoor Popcorn Vocals.
• Popkoor Popcorn Vocals. Foto: aangeleverd

Koor Popcorn Vocals komt met eigen hitlijst

Algemeen

SCHOONHOVEN • Popkoor Popcorn Vocals brengt in april twee liveconcerten. Een ‘hitparade’ boordevol nostalgie, herkenbaarheid, verrassing en verbazing.

“We hebben een hitlijst samengesteld, de Popcorn Vocals Hitparade”, vertelt Erica Murck. Aan ieder koorlid is gevraagd een favoriete top vijf samen te stellen. Van iedereen is één liedje gekozen, ook van onze dirigent Mariska. Het eindresultaat is een gevarieerde lijst van 22 nummers uit zestig jaar pophistorie. Zelfs een Spaanstalig- en een licht klassiek getint nummer zijn in deze hitparade terug te vinden.”

Erica is het langste lid van de vereniging. “Ik ben in 1993 lid geworden, ongeveer twee jaar nadat het koor was opgericht. Onlangs vond ik een cassettebandje met opnamen uit die tijd. Het viel me op dat we toen meer jazzy nummers zongen”, vergelijkt ze het repertoire van toen met nu. Voormalig wiskundeleraar John Ooms is inmiddels vijftien jaar lid. “Daarvoor heb ik in een bandje gezongen en gitaar gespeeld. Een oud-leerling zat in het bestuur en vroeg mij om erbij te komen. Het sprak me aan en ik heb tot op de dag van vandaag geen spijt.” Samen met Erica maakt hij deel uit van de concertcommissie; een enthousiaste groep mensen die alles tot in de puntjes voorbereidt.

Popcorn Vocals is een relatief kleine vereniging met 21 leden. Dat neemt niet weg dat ze niet onderdoen voor grotere koren. Vorige maand bleek dit ook tijdens een korenfestival in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel. “De jury was lovend over ons optreden. Ze waren verrast dat er zoveel harmonie en kracht in ons geluid zit. We gingen tevreden naar huis met een tweede prijs. Dat we ‘verloren’ van een semiprofessioneel koor, dat konden we wel hebben”, glimlacht John.

Om zich optimaal te presenteren tijdens de optredens is de samenwerking aangegaan met dansschool Nadance. “Het wordt een verrassend concert met herkenbare liedjes. Laat je erin meegaan”, promoot Erica. “Ik denk dat de mensen aan het einde van het concert denken: ik ben blij dat ik gekomen ben”, vult John aan. “Het is eindelijk het feestje van ons 30-jarig bestaan. Tweemaal uitgesteld door corona, maar nu is het zover.”

Popcorn Vocals Hitparade is op zaterdag 1 en zondag 2 april in Theater Concordia in Haastrecht. Aanvangstijden en kaartverkoop: www.popcornvocals.nl. De entree bedraagt tien euro per persoon.

Dirk Molenaar