• Leon Kok (r) met zijn collega-ondernemers van de Open Bedrijvendag.
• Leon Kok (r) met zijn collega-ondernemers van de Open Bedrijvendag. Foto: John Wijntjes

Lekkerkerkse ondernemers trots op Open Bedrijvendag na brand

Algemeen

LEKKERKERK • Vier Lekkerkerkse ondernemers presenteren zichzelf en hun nieuwbouw tijdens een Open Bedrijvendag op zaterdag 11 maart.

Iedereen is die dag tussen 10.00 en 15.00 uur welkom om de nieuwe bedrijfslocaties van De Haay Bouwwerken, DW Willektrans, Kok Afvalcontainers en De Jong Gedenksteen Onderhoud te bewonderen. 

“We presenteren ons met trots”, vertelt Leon Kok namens de vier ondernemers. “De bezoekers krijgen ruimschoots de gelegenheid om onze bedrijven te bekijken, demo’s mee te maken, zich te laten rondleiden, te genieten van een hapje en drankje en mee te doen aan een prijsvraag. Bovendien zijn er voor de kinderen springkussens waar ze naar hartenlust op kunnen spelen en is er vanaf 12.00 uur gratis patat.”

Brand
De open bedrijvendag staat ook in het teken van de officiële opening van de vier naast elkaar -aan de Van Markenstraat, op bedrijventerrein Lekkerkerk- gelegen bedrijfspanden.

“Dat gaat om 11.00 uur gebeuren”, weet Leon Kok. “Het wordt een bijzonder moment, zeker ook in relatie tot het verleden. Op 30 mei 2021 werd immers een deel van het bedrijventerrein in de as gelegd door een hevige brand. Verschillende ondernemers verloren daardoor hun bedrijfspand of moesten hun werkzaamheden vanwege rookschade uitstellen. Het was een drama. Na de brand kwam er heel veel op ons af; het was een heftige tijd. Alleen vanwege alle stress die één en ander met zich meebracht is het fijn om te zien dat we nu letterlijk en figuurlijk uit de brand zijn en ons intrek hebben kunnen nemen in eigentijdse, nieuwe gebouwen.”

Support
Kok en de zijnen ondervonden in de periode na de brand veel support van mede-ondernemers en de Lekkerkerkse bevolking. Er werd zelfs een succesvolle inzamelingsactie gehouden om de getroffen ondernemers een steuntje in de rug te geven in een toen nog onoverzichtelijke situatie.

“Met onze Open Bedrijvendag willen we ons niet alleen laten zien aan Lekkerkerk en de Krimpenerwaard, we zien deze dag ook als een manier om iedereen te bedanken voor de geweldige support in moeilijke tijden. Die steun heeft ons zeker ook in mentaal opzicht enorm geholpen. Nu kunnen we wat terugdoen. Op 11 maart dus. We hopen zaterdag veel mensen te mogen verwelkomen.”

Jan Timmer