• Recreatiegebied Krimpenerhout.
• Recreatiegebied Krimpenerhout. Foto: Groenalliantie

Onderzoek naar overnachtingsmogelijkheden in de Krimpenerhout

Algemeen

KRIMPENERWAARD • Groenalliantie en de gemeente Krimpenerwaard onderzoeken de haalbaarheid van overnachtingsmogelijkheden in recreatiegebied de Krimpenerhout.

Om in een vroeg stadium de haalbaarheidsstudie te delen met belanghebbenden wordt op maandag 13 maart een informatiebijeenkomst gehouden. 

Behoefte
Begin 2020 is een behoefteonderzoek uitgevoerd naar de overnachtingsmogelijkheden in de gemeente Krimpenerwaard, licht een woordvoerder namens Groenalliantie toe: ‘De resultaten laten zien aan dat er enerzijds behoefte is vanuit de verblijfsrecreant en anderzijds ondernemers interesse tonen om te investeren. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente gesprekken gevoerd met initiatiefnemers over het realiseren van verblijfsrecreatie in de Krimpenerhout, dat als potentiële locatie naar voren kwam in één van de plannen van de initiatiefnemers. Vanwege het eigenaarschap van dit natuur- en recreatiegebied is Groenalliantie betrokken bij de haalbaarheidsstudie en mogelijke realisatie’.

Omwonenden en overige belanghebbenden zijn op maandag 13 maart welkom in de Crimpenerhoutzaal, bij de golfbaan in Krimpen aan de Lek. De presentatie start om 19.30 uur. Aanmelden kan via informatiebijeenkomstgroenalliantie@staatsbosbeheer.nl (graag het aantal personen vermelden).

Surfplas
Krimpenerhout, aan de rand van Krimpen aan den IJssel, is een recreatiegebied met surfplas, strandje met ligweide en een hondenstrand.