• Leerlingen van Sabine Meijers gaven een voorproefje tijdens het Midwinterconcert van Muziekschool Krimpen
• Leerlingen van Sabine Meijers gaven een voorproefje tijdens het Midwinterconcert van Muziekschool Krimpen Foto: Kan Trouwborst

Orkest van 60 harpen (!) speelt De Notenkraker in de Tuyter

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Zaterdag 11 maart strijkt een groot harporkest neer in de theaterzaal van de Tuyter te Krimpen aan den IJssel. Maar liefst zestig leerlingen van harpdocenten uit de regio zullen deze middag de muziek van De Notenkraker ten gehore brengen. 

De Notenkraker is gebaseerd op een sprookje van Alexandre Dumas en door P.I. Tsjaikovsky op muziek gezet. Dit muzikale verhaal gaat over Clara, die als kerstcadeau een notenkraker krijgt. In haar droom verandert de notenkraker in een prins. Hij neemt haar mee naar een wereld met sneeuw, snoepgoed en betoverende dansen. Het concert is geschikt voor jong en oud en belooft een bijzonder spektakel te worden met zoveel harpisten op het podium.

Initiatiefnemers 
Het concert is een initiatief van de drie harpdocenten Lenie de Meij, Emilie Bastens en Sabine Meijers.

Hun leerlingen, afkomstig van Muziekschool Krimpen, SKVR, Cultuurhuis Heemskerk, BplusC Leiden en de Camac Harpschool, geven twee concerten op zaterdagmiddag 11 maart, om respectievelijk 15.00 en 16.15 uur.

Kaartjes kosten 5 euro per stuk en zijn te koop bij de balie van de Tuyter of de administratie van Muziekschool Krimpen. Reserveren is ook mogelijk via administratie@muziekschoolkrimpen.nl