Hulpactie Krimpenerwaard College

krimpen a/d ijssel • Havo-leerlinge Aya Albaddour (16) van het Krimpenerwaard College hield woensdag een hulpactie voor getroffenen van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Het leverde ruim 5.600 euro op.

Tijdens de pauzes op school verkocht Aya Syrische lekkernijen. Die had ze samen met haar moeder de dagen ervoor bereid. Tevens konden er drie verschillende Syrische gerechten besteld worden. Deze konden eventueel uitgebreid worden met een salade en/of een linzensoep.

Aya komt zelf uit Syrië. Ze woont nu zeven jaar in Nederland. Haar moeder heeft een cateringbedrijf in Krimpen, Damaas Castle. "Kort na de aardbeving in Turkije en Syrië kregen wij het bericht van familie en kennissen dat er na de ramp geen veilige plek meer is om te verblijven. De meeste mensen hebben geen dak meer boven hun hoofd en hebben geen toegang tot sanitair, drinkwater of zorg”, vertelt Aya.

De actie ging niet onopgemerkt aan Krimpen voorbij. Ook een aantal wethouders bestelde een maaltijd. In totaal werden er 200 hoofdgerechten en zo’n 110 bijgerechten besteld.

“Wij vinden het heel belangrijk om midden in de wereld te staan en van betekenis te zijn,” stelt Rutger van den Bosch namens het Krimpenerwaard College. Van den Bosch ondersteunde Aya samen met een aantal andere medewerkers bij de uitvoering van de actie.

Een week eerder kwam het Krimpenerwaard College ook al in actie. De school besloot om de helft van de omzet van de kantine te storten op Giro555 en riep de leerlingen op acties te bedenken voor het goede doel.