Late treffer brengt Lekkerkerk de winst

lekkerkerk • Een prima treffer van Faybian Hertstein in de 85ste minuut leverde Lekkerkerk de volle winst op in het thuisduel met HSSC’61. Op sportpark Tiendweg-West werd het 1-0. 

“De goal viel in een fase waarin ik eerlijk gezegd al rekening begon te houden met een doelpuntloos gelijkspel,” zei Lekkerkerk-trainer Dennis Schoonewil na afloop van de wedstrijd. “We speelden vol inzet en ons centrale duo achterin -Pim Molenaar/Ferry den Hoed- was foutloos. Ondertussen verzuimden we wel om een hele reeks kansen in doelpunten om te zetten. Desondanks bleven we rustig zoeken naar een goal. Gelukkig lukte het Faybian wel om te scoren, zodat we alsnog drie punten overhielden aan deze pot. Onze voordelige marge op HSSC’61 is daarmee opgelopen tot twaalf punten. Dat is een geruststellend gevoel.”


Dilettant geeft De Alblas goed partij

krimpen a/d Lek • Dilettant heeft zijn huid duur verkocht tegen De Alblas. De nummer laatst van de derde klasse D verloor het gevecht met de trotse koploper uiteindelijk met 1-3. 

De basis van die thuisnederlaag lag in de eerste helft, waarin Dilettant wat slap uit de startblokken kwam en De Alblas tamelijk moeiteloos naar een 0-2 voorsprong kon uitlopen. Na enkele omzettingen door Dilettant-trainer Edward Knook stond na de pauze een aanmerkelijk strijdlustiger thuisteam op de mat. Nadat Marnix van den Adel de 1-2 had gescoord ging Dilettant op jacht naar meer. “Dat was de fase waarin we De Alblas behoorlijk onder druk wisten te zetten en een aantal kansen creëerden”, blikt Knook terug. “Zo kreeg Marnix Trouwborst een prima mogelijkheid om raak te schieten. Helaas ging zijn inzet net naast. Tja, en als je zelf mogelijkheden laat liggen dan zegt de oude voetbalwet dat je zomaar tegen een tegentreffer kunt aanlopen. Dat gebeurde dan ook: De Alblas kreeg een strafschop en dat betekende 1-3. Einde verhaal.”