Battlerondes 'Stem van de Waard'

krimpenerwaard • In theater Concordia te Haastrecht vindt zaterdag 11 maart de eerste battleronde van de talentenjacht 'Stem van de Waard' plaats. Een week later -op 18 maart- is er een battleronde in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. De finale van Stem van de Waard is op 15 april in Het Kwartier in Stolwijk. Kaarten (à 10 euro) voor de battlerondes zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl of www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl.

q www.stemvandewaard.nl


Cor Visser en Rien Casteleijn samen in raamexpositie

krimpen a/d ijssel • De olieverfschilderijen van Cor Visser en foto’s van Rien Casteleijn zijn vanaf 8 maart tot 19 april te zien in twee etalages in winkelcentrum Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel (schuin tegenover de Hema). 

De in Ouderkerk geboren en daar nog steeds wonende Cor Visser maakt realistische olieverfschilderijen. Op de lagere school was tekenen een van zijn favoriete vakken. In zijn beroepsleven ging hij een andere weg. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kan, op latere leeftijd is Cor begonnen met schilderen. Eerst waren dat vooral zeegezichten en stillevens, nu zijn het portretten. Inmiddels heeft hij een behoorlijk oeuvre opgebouwd.
Rien Casteleijn wil met zijn fotografie ontdekken wat verborgen zit in het bekende. Als hij ergens rondloopt ontstaan beeldende composities in zijn hoofd. Hij weet wanneer hij een bijzondere foto maakt. Het genoegen zit voor hem in het ter plekke visualiseren van het uiteindelijke resultaat. Rien heeft daarbij oog voor detail, voor positieveranderingen en vervreemdende effecten. Bekende beelden worden in een andere context geplaatst waardoor elke foto een eigen verhaal krijgt. De vaak bijzondere details en spanningsvolle elementen karakteriseren zijn stijl die hij in 45 jaar fotografie heeft opgebouwd.