Afbeelding
Privefoto

Allysha Pijman in race voor ‘Miss Teen Zuid-Holland’

Algemeen

SCHOONHOVEN • De zeventienjarige Allysha Pijman uit Schoonhoven is een van de 21 finalisten van de verkiezing Miss Teen of Zuid-Holland 2023. Het traject is in december van start gegaan; op 12 maart wordt er tijdens de grote finale een finalist gekroond tot nieuwe miss. Zij gaat vervolgens door naar de landelijke verkiezing Miss Teen Of The Netherlands. 

Allysha volgt momenteel de opleiding particuliere beveiliging niveau 2 op het MBO Rijnland in Alphen aan den Rijn. Als zij haar studie heeft afgerond en haar diploma behaald heeft wil ze graag persoonsbeveiliger of evenementenbeveiliger worden. Naast haar studie is ze druk bezig met het zetten van acrylnagels en sporten in de sportschool.

“Mijn vriend drong er op aan om mee te doen aan de missverkiezing”, zegt de Schoonhovense. “Ook mijn opa en oma zeiden dat vroeger al. Helaas mag oma dit nu niet meer meemaken”, aldus Allysha.

Linda-foundation
Tijdens het miss teen-traject zamelen de missen zoveel mogelijk geld in voor de Linda-foundation. Deze organisatie richt zich op arme gezinnen door bijvoorbeeld voedselpakketten of cadeaubonnen te verstrekken.

Allysha: “Wie dit doel wil steunen kan op www.actievoorlindafoundation.nl een steentje bijdragen. Daarnaast leren we wat we nodig hebben als miss. Zo bezoeken de finalisten de sponsors van de organisatie, krijgen we catwalktraining en doen we opdrachten op social media.”

Als miss is het advies van Allysha om een doel voor ogen te hebben: “Je kunt alles bereiken als je maar in jezelf gelooft en je hart blijft volgen. Zoek je grenzen op en ga de strijd met jezelf aan.” 

Stemmen op Allysha kan via sms (sms Poll Zuidholland Allysh naar 3010 - stemmen kost 1,10 euro).