• De punten bleven in Berkenwoude.
• De punten bleven in Berkenwoude. Foto: John Wijntjes

FC Perkouw meldt zich in de ‘kopgroep’

Sport

BERKENWOUDE • FC Perkouw heeft het inhaalweekend uitstekend benut. Dankzij de 3-1 thuisoverwinning op het laaggeklasseerde Cabauw blijven de Berkenwoudenaren niet alleen kansrijk in de strijd om de tweede periodetitel, maar schoof de ploeg van trainer Marc van der Zee ook door naar de met Zwammerdam gedeelde tweede plaats. Het staat daarmee één punt achter lijstaanvoerder SCH’44.

“We moesten er hard voor werken vandaag,” stelde Van der Zee kort na de partij met het enthousiaste Cabauw vast. “Gelukkig leeft bij de hele ploeg het besef dat we in deze poule niets cadeau krijgen. Dat maakt het lekker werken voor mij en mijn collega Maarten Adriaanse.” 

Alle doelpunten bij FC Perkouw-Cabauw vielen in de eerste helft. Stef de Goede tekende de openingstreffer aan, waarna uitblinker Arno Verbree vanaf de strafschopstip voor 2-0 zorgde. Roy Stekelenbrg maakte er vervolgens 3-0 van. Cabauw’s antwoord volgde met een prima tegentreffer.

Reddingen
Na de pauze gingen de even jeugdige als moedige gasten op zoek naar de aansluitingstreffer en kregen ze enkele uitstekende mogelijkheden om die daadwerkelijk te maken. Perkouw-doelman Kevin Verstappen zorgde er echter met een paar voortreffelijke reddingen voor dat de stand 3-1 bleef en Perkouw schadevrij eindigde.

Zaterdag reizen de geel-zwarten af naar Bodegraven om daar de strijd aan te binden met subtopper Rohda’76.

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, standen en het programma: www.regio-voetbal.nl