• Oekraïense vrijwilligers met de ingezamelde spullen.
• Oekraïense vrijwilligers met de ingezamelde spullen. Foto: aangeleverd

Geslaagde inzamelingsactie Schoonhovense kerken voor Oekraïne

Algemeen

SCHOONHOVEN • Een inzameling voor Oekraïne in diverse Schoonhovense kerken  is succesvol afgesloten. Ruim veertig dozen vol voedings- en verzorgingsmiddelen gaan binnenkort op transport.

Na een jaar oorlog is de toestand in Oekraïne nog steeds voor veel mensen kritiek. Er blijft een nijpend tekort aan dagelijkse levensbehoeften. In kerken worden regelmatig mensen opgevangen, zeker onder de huidige winterse omstandigheden. Regelmatig valt de elektriciteit uit en er is continu de angst voor het oorlogsgeweld. Daarbij wordt met name in het oostelijk deel van het land honger geleden. Er is eenvoudigweg niet genoeg te eten voor alle inwoners. 

Massaal
Afgelopen weken is in diverse Schoonhovense kerken de leden gevraagd om spullen in te zamelen. Aan de oproep is massaal gehoor gegeven. Vooral houdbare levensmiddelen, zoals pasta, rijst, ingeblikt vis, vlees en knakworstjes, zijn in groten getale gedoneerd. In gebouw De Ark is alles ingeleverd en vervolgens afgelopen week door Oekraïense vrijwilligers gesorteerd en in dozen gedaan. Tevens is een bedrag van 1.600 euro gedoneerd.

Binnenkort gaan alle goederen mee met een transportlijn naar Oekraïne. Vrijwilligers zorgen dat alles op de juiste plaats terechtkomt. De inzamelingsgroep wil iedereen bedanken voor zijn of haar donatie.

Dirk Molenaar