• De eerste gezamenlijke repetitie.
• De eerste gezamenlijke repetitie. Foto: M. Slagboom

Unieke samenwerking Gouds Muziektheater en muziekvereniging Excelsior

Algemeen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Het Gouds Muziektheater en het harmonieorkest van muziekvereniging Excelsior uit Ouderkerk aan den IJssel repeteerden maandag voor het eerst tegelijk voor de muzikale komedie die zij samen gaan opvoeren.

Het verhaal van De Mislukte Maestro is een eigentijds komisch misdaadmysterie zoals geschreven door Agatha Christie. Een harmonieorkest is op zoek naar een nieuwe dirigent. Deze nieuwe maestro komt een misdaad op het spoor en wordt vermoord. Hoe is het gekomen? Wie heeft het gedaan? Na een spannende ontknoping wordt de dader gearresteerd. 

In de komedie zijn melodieën uit musicals zoals Pirates of Penzance, Beauty and the Beast, Westside Story, Cerantola, Oklahoma en Frau Luna verwerkt. Tijdens deze eerste gezamenlijke repetitie stond een aantal belangrijke liedjes op het programma, zoals Kriminal Tango (voor de gelegenheid hernoemd tot IJselijke kreten) en Things are seldom what they seem (Wat te doen met Theodoor?). 

Ook kon het Ouderkerkse harmonieorkest er alvast aan wennen om gedirigeerd te worden door twee dirigenten tegelijk: haar echte dirigent Jesse Zandee en de mislukte maestro gespeeld door Marco Slagboom van het Gouds Muziektheater. 

De voorstelling op zaterdag 22 april vindt plaats in De Drie Maenen te Ouderkerk aan den IJssel en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Info: www.excelsiorouderkerk.nl