Afbeelding
Foto: aangeleverd

Jan Luteijn waarnemend burgemeester Krimpen aan den IJssel

Algemeen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Jan Luteijn (63) is benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Krimpen aan den IJssel. De inwoner van Numansdorp treedt aan op 6 maart. Luteijn volgt in Krimpen Martijn Vroom op die is aangesteld als nieuwe burgemeester van de gemeente Leidschendam-Voorburg. 

Aangezien niet direct kan worden voorzien in een vaste opvolger, heeft de Commissaris van de Koning, Jaap Smit, een waarnemer benoemd. De waarneming zal minimaal een jaar duren. Naar verwachting zal eind dit jaar de procedure voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester worden gestart. 

Smit heeft met de fractievoorzitters in de Krimpense raad een gesprek gehad over het gewenste profiel van de waarnemer. Vervolgens hebben de fractievoorzitters een kennismakingsgesprek met Luteijn gehad. Op 1 maart wordt hij beëdigd door de commissaris.

Jan Luteijn (SGP) heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Onlangs nam hij na twee jaar afscheid van de gemeente Barneveld als waarnemend burgemeester. Daarvoor was hij van 2018 tot en met 2019 waarnemend burgemeester van Geertruidenberg. Tot de gemeentelijke herindeling van de Hoeksche Waard in 2019 was Luteijn vanaf 2011 burgemeester van de voormalige gemeente Cromstrijen. Daarvoor was hij van 2003 tot 2007 lid van Provinciale Staten in Noord-Brabant en wethouder in Werkendam van 1999 tot 2011.