• In Theater Concordia in Haastrecht is er op donderdag 2 maart weer een Repair Café, waar kapotte spullen worden hersteld.
• In Theater Concordia in Haastrecht is er op donderdag 2 maart weer een Repair Café, waar kapotte spullen worden hersteld. Foto: aangeleverd

woensdag 22 februari

Bingo in Cultuurhuis
19:30 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. De bingoavond bestaat uit tien rondes. Een bingoboekje kost 11,50 euro en is online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

The Sons of CCR (USA) - A tribute to Creedence Clearwater Revival
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Hoewel fans ooit hoopten op een reünie van Creedence Clearwater Revival, zal dat er nu echt niet meer van komen. Gelukkig is er de Amerikaanse band The Sons of CCR. Deze formatie brengt het legendarische geluid van hun idolen naar de theaters. De gelijkenis is als twee druppels water. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

donderdag 23 februari

Café van Toen en Nu - over poëziealbums
10:00-12:00 Krimpen a/d IJssel, Streekmuseum. Het maandelijkse Café van Toen en Nu staat deze keer in het teken van poëziealbums. Bezoekers wordt gevraagd om een eigen poëziealbum of die van een familielid mee te nemen. Met elkaar wordt er gelezen uit de poëziealbums en ook wordt er geschreven in een album. De collectie poëziealbums van het Streekmuseum is aanwezig en daar wordt iets over verteld.

Filmavond: Elvis
20:00 Haastrecht, Theater Concordia. In Theater Concordia Haastrecht is er weer een filmavond, met dit keer de film ‘Elvis’. Zanger Elvis Presley wordt niet alleen omringd door zijn fans, maar ook door zijn eigen manager, de Nederlander Tom Parker. Een raadselachtige man die heel veel alledaagse zaken uit het leven van Elvis beheert. Deze film volgt hun gecompliceerde relatie over een periode van twintig jaar, vanaf de opkomst van Elvis’ sterrendom tot aan het verlies van de onschuld aan Amerika. Kaarten (à 9 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Lezing over vrouwen in het zilvervak
20:00 Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5. Rene Kappers verzorgt voor de Historische Vereniging Schoonhoven een lezing over 'vrouwen in het zilvervak'. Vrije toegang.

vrijdag 24 februari

Modeshow
10:00-12:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. Doorduyn Mode presenteert de nieuwe collectie. Tijdens deze modeshow is er gelegenheid om kleding te passen en aan te schaffen. De collectie is te bekijken op www.doorduynmode.nl. Toegang is gratis.

Aan de slag met DigiD
10:00 Lekkerkerk, bibliotheek, Talmastraat 1. In de bibliotheek van Lekkerkerk wordt de korte cursus ‘DigiD aanvragen’ gegeven. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe DigiD wordt aangevraagd, hoe DigiD wordt geactiveerd en waarvoor DigiD kan worden gebruikt. Deelname is gratis, men hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten op de vrijdagen 24 februari en 3 maart, 10.00-11.30 uur. Aanmelden: (0180) 669999/ info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

Tips voor een opgeruimd en prettig huis
10:00-12:00 Schoonhoven, Univé Clubhuis, Lopikerstraat 31D. Woonstylist en opruimcoach Cis van Barneveld geeft tijdens een gratis spreekuur tips voor een opgeruimd en prettig huis. Aanmelden kan via www.univéclubhuis.nl. Gewoon binnenlopen kan ook.

Klaverjassen
19:30 Schoonhoven, verenigingsgebouw ‘De Zilverstad’, Nieuwe Singel 39. Speelavond klaverjasclub ‘Op Goed Geluk’. Laatste uitslag: 1. Janny Rodriquez, 5447 punten; 2. Ria Kapoen, 5099 punten; 3. Ben Verheijen, 4892 punten. Poedelprijs: Gerrit Klarenbeek, 3741 punten. Iedereen is welkom om een potje te komen kaarten.

Martijn Koning - Appeltjes schillen
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. We zeggen niet vaak wat we van elkaar vinden, want als we dat doen ontstaan er vaak hele ongemakkelijke situaties. Martijn houdt van ongemakkelijke situaties. Sterker nog: hij is een ongemakkelijke situatie. In deze nieuwe show vertelt Martijn de mensen eens flink de waarheid. Over zichzelf! Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Concert Steffen Morrison
21:00 Gouda, poppodium So What, Vest 30. Een concert in het teken van zijn album Soul Revolution. Met dit nieuwe album gaat Morrison op zoek naar de puzzelstukjes die zich vormen tot de man die hij vandaag de dag is geworden. Een belangrijk onderdeel hiervan is zijn jeugd in Suriname. Een veel terugkerend onderwerp op het album is dan ook de symboliek die Morrison vanuit de cultuur van zijn voorouders meekrijgt. Kaarten zijn te bestellen op www.so-what.nl.

zaterdag 25 februari

Vogelmarkt
9:00-12:00 Bergambacht, clubgebouw De Vogelvrienden, Dijklaan 57. Er is een vogelhandelaar aanwezig voor de aan-/en verkoop van vogels. Daarnaast zijn er, naast het normale voer, ook pinkeys, buffalo’s en bloedluisbestrijdingsmiddelen op voorraad.

De Scheepjongens van Bontekoe - Theatergroep De Jonge Honden
19:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Het beroemde boek wordt op z’n kop gezet in deze razend spannende familievoorstelling. Dit avonturenverhaal brengt je op het puntje van je stoel, maar roept ook op om altijd kritisch te blijven kijken naar de verhalen die je verteld worden. Want wat had Nederland überhaupt in Indonesië te zoeken? Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Tigre Blanco - Radio Blanco
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Cajon, bas, gitaar en de mix van de jazzy vocalen van miss Kitty Kat met de rauwe stem van frontman Quintijn Lohman, zorgen voor een niet te categoriseren mix van blues, rock en soul. Donker als de nacht en warm als smeulend vuur. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

80's Disco Party in Theater De Tuyter
21:00 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8. De Tuyter wordt omgebouwd tot een swingende discotheek uit de jaren tachtig, met een verlichte dansvloer en uiteraard discobollen. Verkleden in een disco outfit mag, maar is niet verplicht. Een avond boordevol jeugdsentiment, gezelligheid en uitsluitend alle legendarische discoknallers van toen. Kaarten: 7,50 euro via www.uitagendakrimpen.nl.

zondag 26 februari

Theater Popidou - Lange Tanden (première)
13:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Stompje dankt z’n naam aan z’n korte tandjes, terwijl lange tanden het schoonheidsideaal zijn. Daarom wordt hij gepest, vooral door z’n twee stiefzusjes die gemeen slissen met hun ultra lange tanden. Deze familievoorstelling over imperfectie zit boordevol muziek, karakters, een lach en een traan. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Ludo Vliegenthart bij Wine o'clock
15:00 Krimpen a/d Lek, Wine o’clock wijn en tapas, Dorpsstraat 114. Ludo Vliegenthart (22) is een talentvolle muzikant met een warme stem. Hij begeleidt zichzelf op de piano. Ludo beschikt over een breed repertoire met verschillende muziekstijlen: van pop en rock tot jazz. Deze middag brengt hij dan ook een gevarieerd programma en ook verzoeknummers zijn mogelijk. Entreeprijs: 10 euro. Na afloop kan er genoten worden van een bord kip tandoori (ook vegetarisch) voor 12.50 euro. Reserveren kan via telefoonnummer 06-53120161 of door een bericht te sturen naar info@wineoclock.nl

Het verhaal van 'Jonathan de Zeemeeuw'
15:00 Haastrecht, Theater Concordia. Niels Brandaan Cotterink speelt voor de Verhalencompagnie de familie-vertelvoorstelling 'Jonathan de Zeemeeuw'. Jonathan is een jonge zeemeeuw en wil de beste vlieger van de wereld worden. Hij oefent dag en nacht en ontdekt fabelachtige vliegtechnieken. Zijn vader stelt zijn vlieggedrag niet op prijs. Na een botsing van 560 km per uur wordt Jonathan door zijn vader uit de kolonie gezet. Dan begint voor Jonathan een lange, eenzame reis rond de wereld. Pas als Jonathan de blauwe maanvogel ontmoet, bedenkt hij zich en keert terug naar de groep. Kaarten à 7,50 euro via www.verhalencompagnie.nl, leeftijd: 6+.

Taizé viering
18:30 Schoonhoven, protestantse gemeente De Hoeksteen, Albert Schweitzerlaan 2. In deze Taizé viering vormen liederen en gebeden uit de protestantse broedergemeenschap in Frankrijk de rode draad. Ook is er ruimte voor meditatie in een moment van stilte.

maandag 27 februari

Jungleboek de musical - Theater Terra
14:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Laat je meevoeren in Jungleboek: de familiemusical over avontuur en vriendschap. Van Theater Terra, de makers van De Kleine Zeemeermin, Peter Pan en De Tovenaar van Oz. Voor iedereen vanaf 6 jaar. Na de voorstelling mag iedereen met Mowgli op de foto. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Workshop Mindfulness voor moeders
19:30-21:30 Lekkerkerk, Coachpraktijk MindCare Opperduit 330A. Moeder zijn is een wonderlijke en bijzondere ervaring. Geweldig om mee te maken. Tegelijkertijd ook vaak ingewikkeld en uitdagend. Hoe kan je ondanks drukte en chaos toch met aandacht en compassie opvoeden? In deze workshop leren moeders op zielsniveau contact te maken met zichzelf en hun kind. Door aandacht, bewustzijn en keuzes leren ze op een veilige en hechtingsgerichte manier de opvoeding bij te sturen. Kosten eenmalig 35 euro p.p. incl koffie/ thee. Alle moeders zijn welkom; van kleine en grote kinderen. Aanmelden/meer informatie op www.coachpraktijkmindcare.nl.

Klaverjassen in De Waard
19:30 Bergambacht, De Waard. Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Ingrid van der Wouden, 5194 punten; 2. Maup Lindenburg, 4958 punten; 3. Piet Verdel, 4863 punten. Ook nieuwe belangstellenden zijn welkom; de kaarters komen iedere maandag om 19.30 uur bijeen in De Waard te Bergambacht.

dinsdag 28 februari

Breien en haken in de bibliotheek
10:00-12:00 Schoonhoven, bibliotheek. Creatievelingen die ideeën en tips op het gebied van haken en breien uit willen wisselen zijn welkom op het maandelijkse brei- en haakcafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen er patronen worden gedeeld om mee aan de slag te gaan. Om deel te nemen is het niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.

Digitaal café Ouderkerk aan den IJssel
14:00-15:00 Ouderkerk a/d IJssel, bibliotheek, Kerkweg 82d. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Coriolanus - Het Nationale Theater
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Een hypermoderne Shakespeare met hoge hartslag en rake klappen, over wat er in een samenleving gebeurt als verstand en gemeenschappelijk belang niet langer leidend zijn, maar emotie en opportunisme de boventoon voeren. Nina Spijkers toont Shakespeare's eeuwige actualiteit. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

woensdag 1 maart

Repair- en digicafé
13:00-16:00 Krimpen a/d IJssel, De Vijverhoek, Lage Vijver 2. Elke eerste woensdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur is er in de Vijverhoek een repair- en digicafé.

Vakantiebios: Hotel Sinestra
14:00 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8. In De Tuyter draait 'Hotel Sinestra', een winterse familiefilm vol avontuur met Bobbie Mulder (De regels van Floor) in de hoofdrol en Elise Schaap en Jeroen Spitzenberger als haar ouders. Tijdens een skivakantie in het Zwitserse Hotel Sinestra wenst Ava in een boze bui haar overbezorgde ouders weg. De volgende morgen aan het ontbijt zijn alle volwassenen ineens verdwenen. Het feest barst los, want nu kunnen de kinderen alles doen wat ze zelf willen. Maar dan ontstaat, opgezweept door de opmerkelijk kinderachtige Jonas, een gevaarlijke situatie waardoor het hele hotel zonder stroom komt te zitten. Ava en haar nieuwe vrienden zetten alles op alles om hun ouders terug te vinden. Leeftijd: 6+. Kinderen onder de 9 jaar dienen onder begeleiding van een volwassene te zijn. Kaarten: 3,50 euro via www.uitagendakrimpen.nl.

donderdag 2 maart

Digitaal café Schoonhoven
10:00-11:00 Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3A. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Historisch Café
13:30-16:00 Haastrecht, Theater Concordia. Elke eerste donderdagmiddag van de maand houdt de Historische Vereniging Haastrecht een Historisch Café. De vereniging wil graag de inwoners van Haastrecht in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de vereniging en eventueel ter plaatse vragen te stellen of hun verhaal te doen. Er zijn ook historische boeken, documenten en/of foto’s aanwezig.

Repair Café
13:30-16:00 Haastrecht, Theater Concordia. Iedereen is welkom om met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Ook WelZijn Krimpenerwaard is vertegenwoordigd met de Formulierenfabriek voor inwoners die hulp en ondersteuning kunnen gebruiken bij het invullen van (digitale) formulieren. Tenslotte is de Historische Vereniging Haastrecht present.

Dansworkshop
13:30-17:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis, De Markt 201. Het Jeugdtheaterhuis geeft een workshop ‘Springdance’, waar alle kinderen uit de regio aan mee kunnen doen. Onder leiding van een dansdocent onderzoeken ze het thema ‘Voorjaar'. Verschillende stijlen komen aan bod: van streetdance tot klassiek en van urban tot modern. De middag wordt afgesloten met een presentatie voor familie en vrienden. Iedereen van 7 t/m 12 jaar kan meedoen, met en zonder danservaring. Kinderen hoeven geen lid te zijn van het Jeugdtheaterhuis. Kosten: 7,50 euro. Aanmelden kan op www.jeugdtheaterhuis.nl.

'Van dik hout werden planken gezaagd'
20:00 Bergambacht, De Tulp, Burgemeester Huijbrechtstraat 2. Roel Botter, secretaris van de Historische Vereniging Bergambacht, houdt een presentatie/lezing met als titel 'Van dik hout werden planken gezaagd'. Hierin wordt de historie van de ooit zo dominante timmerindustrie in Bergambacht nader belicht. Bergambacht kende tijdens de bloei van deze industrie niet minder dan acht timmerfabrieken binnen haar grenzen. Daarvan resten er nu nog slechts twee. Toegang vrij.

The Analogues - Hello Goodbye (The Very Best of the Studio Years)
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Spectaculaire afsluiting van de periode waarin The Analogues de studio-albums van The Beatles live reproduceerden: Magical Mystery Tour, Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band, The White Album, Let It Be en Abbey Road. Nu van deze iconisch albums alle hoogtepunten. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl. Ook op vrijdag 3 maart.

vrijdag 3 maart

Historisch café
14:00-16:00 Krimpen a/d Lek, bibliotheek in Cultuurhuis, De Markt 201. De Historische Vereniging Crempene is weer aanwezig in de bibliotheek op de eerste vrijdagmiddag van de maand. Wie vragen heeft over de geschiedenis van Krimpen aan de Lek kan hier terecht. In het Historisch OntmoetingsPunt (HOP) is de expositie ‘Molenweide, de straatnamen en de voorgeschiedenis van dit Binnenterrein' te bekijken.

zaterdag 4 maart

Opschoonactie KrimpenSchoon
10:00-12:00 Krimpen a/d IJssel, Middenweteringpark. Elke eerste zaterdag van de maand organiseert KrimpenSchoon een opschoonactie. Deze zaterdag zijn de vrijwilligers actief in het Middenweteringpark. Start: parkeerplaats Nieuwe Vlietflat. Aanmelden kan via anjamastenbroek@gmail.com.

Alex Ploeg - Ego
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Alex Ploeg werd door de Volkskrant gekozen tot hét Comedytalent en zijn debuut Ultimatum werd genomineerd voor de Neerlands Hoop. Nu is hij terug met EGO. Harde grappen, persoonlijke verhalen en meeslepende liedjes komen in hoog tempo op je af. Dat moet je gezien hebben! Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

dinsdag 7 maart

Computerles voor beginners
10:00 Lekkerkerk, bibliotheek. In de computercursus Klik & Tik leren mensen om een computer of tablet te gaan gebruiken. Ook bedoeld voor mensen die hun kennis willen opfrissen. Deze computercursus duurt zes weken (elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.) Deelname is kosteloos en het is niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek. Er zijn computers beschikbaar om op te werken. Aanmelden: (0180) 669999.