• Mirjam Verduijn en Marc Molenaar met de Blue Sky-voorzittershamer.
• Mirjam Verduijn en Marc Molenaar met de Blue Sky-voorzittershamer. Foto: Jan Timmer

Mirjam Verduijn nieuwe voorzitter BC Blue Sky

Sport

BERGAMBACHT • Badmintonclub Blue Sky heeft een nieuwe voorzitter. Mirjam Verduijn nam onlangs de hamer over van Marc Molenaar.

Na 3,5 jaar voorzitterschap vond Marc Molenaar het mooi geweest. “Dat had alles te maken met verandering qua werk”, vertelt hij.  ”Toen ik aantrad bij Blue Sky was ik nog ondernemer en kon ik makkelijker tijd vrij maken voor het voorzitterschap. Nadat ik mijn onderneming had verkocht en de switch naar het onderwijs maakte, werd dat een probleem. Ik was dan ook blij toen bleek dat Mirjam het van me wilde overnemen.”

Timing
Mirjam Verduijn (37) besloot begin januari weer lid te worden van de vereniging waarvan ze eerder tot haar 29ste lid was geweest. Al snel na haar entree werd ze aangesproken door Marc Molenaar. “Marc stelde me bij die gelegenheid de vraag of ik er voor voelde om het voorzitterschap van Blue Sky van hem over te nemen”, blikt ze terug.

“Zijn timing was goed. Ik zit nu in een fase van mijn leven waarin ik tijd vrij kan maken voor dit soort dingen. De jongste van mijn drie kinderen zit op de basisschool, dus is er ruimte ontstaan voor andere bezigheden naast mijn werk en gezin. Het voorzitterschap van Blue Sky past perfect in het plaatje. Dit is een fijne club waarmee ik, toen ik er destijds lid van werd, meteen een warme band had. En dat gevoel is er ook nu ik hier weer terug ben. Al die verschillende mensen en leeftijden, de vrijwilligers die zich graag inzetten voor de vereniging. Jeugd, recreanten, wedstrijdspelers; we hebben het hier allemaal. Ze hebben één grote gemene deler: ze badmintonnen graag bij Blue Sky. Dat plezier willen we vasthouden en zal dan ook de rode draad zijn in toekomstig bestuursbeleid. Samen met de leden willen we ontdekken hoe we ons breedtesportprincipe nog verder kunnen ontwikkelen. En uiteraard zijn nieuwe leden altijd welkom. Vanaf de leeftijd van zes jaar kun je al bij ons terecht.”

Geruststellend
Marc Molenaar is blij met zijn enthousiaste opvolger. “Mijn termijn als voorzitter zou in september 2023 aflopen, maar dat Mirjam het nu al heeft overgenomen vind ik fijn en geruststellend. De vereniging is bij haar in goede handen.”

Verduijn op haar beurt complimenteert haar voorganger voor zijn inzet. “Marc en het bestuur zijn er toch maar mooi in geslaagd om Blye Sky schadevrij door de moeilijke corona-periode te loodsen. De club is gezond gebleven en we hebben geen leden ingeleverd. Ik vind dat een prima prestatie en een goede basis om op voort te borduren als vereniging.”

Jan Timmer

.