Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Wegen FC Perkouw en trainersduo Van der Zee/Adriaanse scheiden

Sport

BERKENWOUDE • Marc van der Zee en Maarten Adriaanse zijn bezig aan hun laatste maanden als trainersduo van zaterdagvierdeklasser FC Perkouw. 

“Klopt”, zegt Marc van der Zee. “Maarten en ik hadden de intentie om als duo door te gaan bij de vereniging, maar het bestuur heeft anders besloten. Voor hun beweegredenen hebben we begrip.”

Vervangen
In de huidige constructie is Marc van der Zee hoofdtrainer en Maarten Adriaanse, beiden komen uit Ouderkerk aan den IJssel, zijn assistent. Punt is echter dat Van der Zee soms op zaterdag langs de lijn bij FC Perkouw ontbreekt, omdat hij dan onder andere graag bij Nieuw-Lekkerland 1 gaat kijken. Daar speelt immers zijn zoon Tim. Adriaanse vervangt Van der Zee dan in de dug-out bij Perkouw.

Punt voor het bestuur van FC Perkouw is echter dat Adriaanse het daarvoor verplichte trainersdiploma niet in zijn bezit heeft. Hoewel de clubleiding tevreden is over de samenwerking met het trainersduo ziet het problemen opdoemen als de praktische invulling van de taakverdeling onveranderd blijft. Reden om op zoek te gaan naar een nieuwe technische staf. 

“Wij accepteren die beslissing ”, zegt Van der Zee, “al vinden we het wel jammer om na drie seizoenen afscheid te nemen van de spelers. Onze band met hen is goed en Maarten en ik kunnen het ook uitstekend met elkaar vinden. Bovendien voetballen we aardig en doen we leuk mee in de competitie. Hoe dan ook, de komende tijd gaan we ons oriënteren op onze toekomst.”

Doorgaan
Van der Zee zou het liefst door willen gaan als trainer: “Met de nadruk op het trainerschap doordeweeks, zodat ik op zaterdag regelmatig zelf mijn bezigheden kan indelen. Ik sta graag op het veld met de jongens. Of het nou senioren zijn of jeugdvoetballers, dat maakt me niet uit.”