Afbeelding
Foto: Delta Netwerk

Delta Netwerk hoopt op ‘glasvezel-eindsprint’ in Bergambacht en Ammerstol

Zakelijk

BERGAMBACHT/AMMERSTOL • Inwoners van Bergambacht en Ammerstol die geïnteresseerd zijn in glasvezel kunnen dit nog tot 28 februari kenbaar maken. “Voor beide dorpen geldt dat belangstellenden nog tot die datum de kans hebben om bij ons een abonnement af te sluiten en te profiteren van gratis aanleg en plaatsing”, zegt Konrad van Wijngaarden, projectleider namens Delta Netwerk.

De afgelopen maanden voerde Delta Netwerk met veel succes campagne om haar glasvezelnetwerk in de Krimpenerwaard te promoten en abonnementen af te sluiten.

Norm
“In Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek en Schoonhoven zaten we al snel aan onze norm”, vertelt Konrad van Wijngaarden. “In Bergambacht en Ammerstol is dat tot op heden nog niet gelukt. We krijgen er geen vinger achter waarom deze dorpen minder animo tonen. Uiteraard hopen we op een eindspurt qua aanmeldingen, zodat we ook daar glasvezel kunnen aanleggen  en mensen kunnen voorzien van snelle, stabiele en toekomstbestendige internetfaciliteiten tegen betaalbare prijzen.”

Wanneer minimaal twintig procent van de inwoners van Bergambacht en Ammerstol besluit om bij Delta Netwerk een abonnement af te sluiten, dan gaat het licht op groen en wordt het glasvezelnetwerk daadwerkelijk en op korte termijn gerealiseerd. Van Wijngaarden: “Alleen is het dan wel zaak om voor 28 februari met ons in zee te gaan. Komen we op die datum niet aan het gewenste percentage, dan moeten we het project helaas cancelen en gaat het naar mijn inschatting nog behoorlijk lang duren voor er weer een kans op glasvezel in beide dorpen komt.”

Toekomstbestendig
Een glasvezelverbinding levert niet alleen snel en stabiel internet op, gebruikers zijn er ook meteen mee toegerust voor de toekomst, waarin steeds meer zaken online worden geregeld, stelt Van Wijngaarden: “Denk daarbij aan zorg op afstand. Glasvezel heeft zoveel meer capaciteit dan de huidige en soms verouderde verbindingen, dat je er tot in lengte van jaren probleemloos mee vooruit kunt. In Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek en Schoonhoven leeft dat besef breed en kunnen we aan de slag. Nu Bergambacht en Ammerstol nog. We hopen er vurig op, dat we in beide kernen ook een ‘go kunnen geven.”

Voor meer informatie en het afsluiten van een abonnement kunnen belangstellenden terecht bij Optie 1 aan de Hoofdstraat in Bergambacht, bij de Delta Netwerk-winkel aan het H.B. Nederburghplein in Bergambacht of via de website www.deltanetwerk.nl.