Afbeelding
Foto: John Wijntjes

DCV na donderspeech naar 2-2

Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • In de rust van DCV-SVOD’22 knetterde het flink in de Krimpense kleedkamer. 

De 0-2 achterstand en het magere verweer van de thuisploeg in de eerste helft zorgden er bij trainer Wout Ooms voor dat de stoom uit zijn oren kwam. 

“Ik heb tegen het eind van de eerste helft twee spelers gewisseld om een signaal naar de groep af te geven, maar dat hadden er gerust zes of zeven kunnen zijn,” blikt de trainer terug.

Ombuigen
De maatregelen bleken te helpen, want na de pauze boog DCV via goals van Quincy Pherai en Ronald Anthony de achterstand binnen tien minuten om naar 2-2. In het verdere verloop van de wedstrijd kregen beide ploegen de gelegenheid om vaker te scoren, maar bleef de winnende treffer uit.

“Daar kan ik wel vrede mee hebben,” aldus Ooms. “De uitslag klopte uiteindelijk. Maar eigenlijk hadden we vandaag moeten winnen. SVOD is een degradatiekandidaat waar we verder afstand van hadden kunnen nemen. Ik zag het al eerder dit seizoen: tegen lager geklasseerde teams laten we het te vaak liggen. Ons puntverlies tegen De Zwerver, Nieuw-Lekkerland en Rijsoord zijn daar voorbeelden van. De afstand naar de directe degradatieplekken in 1C is nog altijd negen punten, maar het moet niet zo zijn dat we aan het eind van dit seizoen nog alles moeten geven om het vege lijf te redden. Waakzaamheid en scherpte zijn dus geboden. Elke week opnieuw.”

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, standen en het programma: www.regio-voetbal.nl