• Onthulling van jukebox. In het midden Simone en Shanna.
• Onthulling van jukebox. In het midden Simone en Shanna. Foto: Martijn Kuiler

‘Elvis’ wijdt jukebox De Breeje Hendrick in Lekkerkerk in

Algemeen

LEKKERKERK • Een look-a-like van niemand minder dan Elvis Presley onthulde vrijdagmiddag de authentieke jukebox in het restaurant van zorgcentrum De Breeje Hendrick in Lekkerkerk. 

Na het doorknippen van het lintje door de ‘king of rock-’n-roll’ klonk uit het apparaat het nummer Manuela van Jacques Herb. Een feest der herkenning. De tranentrekker werd door de aanwezige bewoners in de recreatiezaal direct meegezongen. Dit onder het genot van een advocaatje met slagroom.

Aan de echt ouderwetse platenspeelkast hing een prijskaartje van 5250 euro. Dat bedrag is eind vorig jaar bij elkaar gebracht via het crowdfundingprogramma Samen voor de Buurt van de Regiobank in Lekkerkerk. Ook zijn er in het dorp loten verkocht. 

“Middels alle donaties is het bedrag bij elkaar gespaard en afgelopen dinsdag is de jukebox geïnstalleerd”, vertelt medewerkester Shanna Blanken. Samen met collega Simone Hobé trok zij de kar voor dit project. “We zijn er qua opbrengst zelfs overheen gegaan. Met dat extraatje wordt later nog een feest georganiseerd voor onze bewoners, compleet met een artiest.”

De Breeje Hendrick beschikt inmiddels over meer dan genoeg 45-toeren singletjes om het apparaat mee te kunnen vullen. “Dozen vol. Van de week hebben we er een aantal uitgezocht die er nu in zitten. Onze bewoners kunnen zelf hun favoriete nummer kiezen door op de knoppen op het apparaat te drukken. Om de zoveel tijd wisselen we de plaatjes in de jukebox. Er zitten ook wieltjes onder, zodat we ‘m eventueel mee kunnen nemen naar een van de afdelingen.”