Afbeelding

Drie fanfareorkesten spelen samen in De Waard Bergambacht

Algemeen

BERGAMBACHT • De muziekverenigingen Tavenu uit Schoonhoven, Excelsior uit Bergambacht en Concordia uit Krimpen aan den IJssel organiseren op zaterdag 15 april een festival voor hun concertorkesten in de sporthal van De Waard in Bergambacht. Het vormt de afsluiting van een samenwerkingsproject.

Tijdens het gratis toegankelijke avondconcert kunnen bezoekers kennismaken met een voor deze gelegenheid te vormen gezamenlijk orkest. Dit onder het motto ‘muziek maken is waardevol’. 

Solist op trompet en bugel is Teus Nobel. Op het repertoire staan onder meer Faravista van Stijn Aertgeerts en Wonders of Nature van Bert Appermont.

“De gedachte achter het festival is dat muziek maken een belangrijke maatschappelijke functie heeft”, geeft Ries Jansen namens de organisatie aan. “Het verbindt mensen en is leuk om met elkaar te doen in groepsverband. De drie concertorkesten in de Krimpenerwaard vernieuwen zich permanent en willen dat graag laten horen onder leiding van René Mulders, Dick Jan Veerbeek en Mark van Mil.”