’10 van Vrolijk’

lekkerkerk • AV Start Lekkerkerk heeft zondag met de ‘10 van Vrolijk’ het nieuwe competitiejaar ingeluid. 

Naast 'de 10' konden er ook andere afstanden gelopen worden, zoals 5 kilometer en voor de jeugd de 2,5 en 1,25 kilometer. De weersomstandigheden -vrijwel geen wind- waren gunstig om snelle tijden te lopen. Er deden tien jongeren mee en 47 senioren. Op bijna alle afstanden ging de winst naar één van de leden, behalve op de 10 kilometer bij de heren. Daar was het Pascal van Norden uit Gouda, die met een tijd van 36:58 als eerste over de finish kwam. Er was geen prijsuitreiking, maar niemand ging met lege handen naar huis. Alle lopers kregen een pakje stroopwafels mee van de wedstrijdsponsor, Vrolijk Banket.
De eerstvolgende wedstrijd van AV Start is de Dekker Halve Natuurmarathon op zondag 19 maart. Inschrijven kan via www.avstart.nl. Hier zijn tevens de uitslagen van de ‘10 van Vrolijk’ te vinden.


Romy van Vliet eerste tijdens plaatsingswedstrijd

haastrecht • Romy van Vliet (15) uit Haastrecht heeft tijdens de eerste plaatsingswedstrijd ritmisch gymnastiek (senioren, 1e divisie) in Amsterdam de eerste plaats behaald. Ze ontving de gouden medaille zondag op de onderdelen bal en knots. Romy traint bij RKSV Wilskracht in Alphen aan den Rijn.


Gouderak heeft off-day

den haag • Gouderak was niet in goeden doen in de uitwedstrijd tegen Wanica Star. De ploeg van trainer Wynoud Slegtenhorst verloor met 3-2. "Totaal onnodig”, aldus de coach. "Eigenlijk verdiende alleen onze laatste man Yannick van Mourik een voldoende. De rest had een totale off-day. Hartstikke zonde, want we hadden de punten goed kunnen gebruiken.” Namens Gouderak zorgden Rahph Baas en Yannick van Mourik voor de doelpunten in een wedstrijd die een half uur later begon omdat de scheidsrechter abusievelijk naar Gouderak was afgereisd...


Cabauw gooit nog niet de handdoek

cabauw • Cabauw hield het Bodegraafse Rodha’76 op een 1-1 gelijkspel en houdt zicht op de nacompetitieplekken. "Het gelijkspel was dik verdiend,” oordeelde Cabauw-trainer Herman Verrips na afloop. "In de beginfase waren wij de betere ploeg, maar de score openen lukte niet. Rohda deed dat uit een van de spaarzame aanvallen wel. In de tweede helft bracht Stan van Bemmel ons verdiend langszij.”


SPV’81 houdt de moed erin

polsbroek • SPV’81 speelde na een 0-2 achterstand nog met 2-2 gelijk tegen het Woerdense VEP. SPV-trainer René Eyra: "We kunnen rechtstreekse degradatie nog ontlopen. De nacompetitieplekken zijn nog binnen bereik.”