Tumultueuze slotfase

haastrecht • Haastrecht versloeg het Ottolandse VVAC in een hectisch laatste kwartier met 2-1. Beide ploegen beëindigden het duel met tien man. 

Rogier Schröder kopte Haastrecht op voorsprong, waarna Joran Houweling, ook met het hoofd, VVAC langszij bracht. In de tweede helft ging de wedstrijd lange tijd gelijk op. Haastrechts laatste man Danny de Bruijn legde volgens de arbiter een doorgebroken speler neer en moest met rood vertrekken. De elftalleider en grensrechter van Haastrecht bemoeiden zich dusdanig met het voorval, dat ook zij een rode kaart kregen. Kort daarna kreeg VVAC'er Houweling zijn tweede gele kaart en  kon ook hij voortijdig gaan douchen. Beide teams leken genoegen te nemen met het gelijkspel, totdat routinier Robert Dongelmans anders besliste.


Bergambacht is blij met punt tegen Lekkerkerk

bergambacht • In de spannende streekderby tussen laagvlieger Bergambacht en Lekkerkerk kwamen beide teams niet tot scoren. De gasten waren fysiek sterker, maar konden de hechte Bergambachtse defensie, waarin aanvoerder Max Bakker een hoofdrol vervulde, niet verrassen. "Als we een wedstrijd hadden kunnen winnen, was het deze wel,” verzuchtte Bergambacht-trainer Jerry de Groot na afloop. "De kopbal van Max tegen de lat was een grote kans en de doelman van Lekkerkerk redde een paar keer fraai.’’

"We waren niet okselfris,” vertelde Lekkerkerk-trainer Dennis Schoonewil na afloop. "Mijn beste spelers kunnen maar 70 procent leveren. In de slotfase werd van ons een doelpunt afgekeurd, die echt geen buitenspel was.” Eerder claimde Bergambacht een goal in een soortgelijke situatie, waardoor ook beide clubgrensrechters elkaar in evenwicht hielden.


FC Perkouw wint van Gouda 

berkenwoude • FC Perkouw boekte zaterdag een regelmatige 3-0 overwinning op Gouda. De driepunter zorgt ervoor dat de ploeg van trainer Marc van der Zee op koers blijft voor het binnenhalen van de tweede periodetitel. "We hebben daarvoor nog drie duels te gaan”, rekende de coach voor. "Eerst wacht Cabauw, daarna krijgen we Rohda'76 en Stolwijk.” In de partij tegen Gouda was al bij rust volkomen duidelijk dat Perkouw de drie punten in eigen huis zou houden. Goals van Arno Verbree, een eigen doelpunt van Gouda en een treffer van Kevin Gutink zorgden voor de 3-0. Na rust waren er over en weer nog wat scoringskansen, maar veranderde er niets meer in de stand.